Велико Търново. Премиера на най-новата книга на испанския полярник и

...
Велико Търново. Премиера на най-новата книга на испанския полярник и
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще се състои премиера на най-новата книга на испанския полярник и писател Хавиер Качо „Аз, Фрам”

Велико Търново. Премиера на най-новата книга на испанския полярник и публицист Хавиер Качо „ Аз, Фрам ” ще се състои на 15 май 2019 година от 18.00 часа в книжарница „ Хеликон ” във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Авторът е в България по покана на Институт Сервантес и с наслада се завръща още веднъж в остарялата ни столица, където през 2011 година показа предходната си книга „ Амундсен-Скот: двубой на Антарктида ”, и персонално ще опише на българската аудитория за най-прочутия транспортен съд в историята на полярните проучвания и за своите срещи с него.
Книгата ще бъде показана от Иглика Трифонова от Българския антарктически институт, участник в 4 национални експедиции до Ледения континент.
Премиерата ще е на британски език с превод на български.
„ Фрам ” е именит транспортен съд от времето на великите полярни проучвания в края на ХІХ и началото на ХХ век. Специално планиран през 1892 година от Фритьоф Нансен, той устоява на най-нечовешките условия за навигация, на смъртоносната прегръдка на ледовете в Арктика и на Антарктида, на гнева на естествените стихии и е единственият, който стига незасегнат най-близо и до Северния, и до Южния полюс. Хората, които са го управлявали, са едни от най-смелите и умни мъже в света, популяризирали родината си Норвегия и обезсмъртили имената си: основателят му Фритьоф Нансен, Ото Свердруп и покорителят на Южния полюс Руал Амундсен.
Корабът е основен воин и повествовател в книгата „ Аз, Фрам ”. Той споделя тестванията на своите пасажери, техния възторг, фантазиите им, страховете им, бойния им дух. Историческите събития са показани от неговата позиция, която е доста човешка, братска и от време на време бащинска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР