Велико Търново. Общините са тези, които са основно ангажирани със

...
Велико Търново. Общините са тези, които са основно ангажирани със
Коментари Харесай

Пенка Игнатова, Община Велико Търново: Общините са тези, които са основно ангажирани със задържането на учениците в училище

Велико Търново. Общините са тези, които са главно ангажирани със задържането на учениците в учебно заведение. Това е и повода да се изготвят разнообразни тактики за попречване на отпадането им от просветителната система, разяснява пред Радио „ Фокус “ – Велико Търново Пенка Игнатова, шеф на Дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ в Община Велико Търново. По думите й съгласно националното законодателство обезпечаването на наложително образование до 16 години, е обвързване на локалните администрации. „ Така че, наша съществена работа са обсега, задържането и предотвратяването отпадането на учениците. Но за територията на община Велико Търново самоуверено мога да кажа, че по-скоро стои въпросът за овакантяване на учениците и излизането им зад граница, а не толкоз за отпадане и липса на обсег на възпитаници. Акцията, която направихме при започване на образователната година, при която екипи обикаляха рискови фамилии, чиито деца могат да отпаднат от системата, сподели и тъкмо тази наша констатация. Работим по механизма за обсег и задържане на учениците. Това е освен кампанийна концепция, а и продължителна тактика “, изясни Пенка Игнатова.
Работата в тази тенденция, по думите й, е сложна и визира освен Общината, а и шефовете на учебни заведения и Регионалното ръководство на образованието. Според статистиката отпадналите възпитаници на територията на общината са едвам двама от общо близо 8 000 младежи, като преди началото на образователната година те са били върнати в учебно заведение.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР