Велико Търново. Делото на светите братя Кирил и Методий носи

...
Велико Търново. Делото на светите братя Кирил и Методий носи
Коментари Харесай

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Делото на светите братя Кирил и Методий носи знание, култура, просвещава и одухотворява целия славянски свят

Велико Търново. Делото на светите братя Кирил и Методий носи познание, просвета, просвещава и одухотворява целия славянски свят. Това се показва в приветствения адрес на кмета на Велико Търново Даниел Панов във връзка 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, оповестиха от пресцентъра на Общината . " Уважаеми учители, преподаватели, будители, създатели, дейци на културата и изкуствата, скъпи възпитаници и студенти, най-искрено и сърдечно ви приветствам с Деня на българската култура и просвета, на славянската, българска книжовност. 24 май е един от най-обичаните, най-българските и най-светли за нашия народ празници. Днес повече от всеки път би трябвало да бъдем родолюбци и да се гордеем, че сме българи. Делото на светите братя Кирил и Методий носи познание, просвета, просвещава и одухотворява целия славянски свят.
Кирилицата е неповторимо нематериално завещание, което ние, българите, сме дали на Европа и света ", написа Панов. По думите му кирилицата е българска национална горделивост. " Днес 300 милиона души пишат с нашите букви, а българската писменост е една от трите публични в Европейския съюз. От името на всички великотърновци изричам откровена признателност и надълбоко самопризнание към вас, учители! Вие сте днешните горди и почтени наследници на светите братя Кирил и Методий. Вие давате познания, просветеност и култура на нашите деца. Вие ги възпитавате в дух на родолюбие – да познават историята, да обичат България и Велико Търново.
Благодаря и на всички дейци на изкуствата, културата, науката и духовността, на великотърновската академична общественост, на хората в читалищата. С вас Велико Търново е учебен, теоретичен, културен и нравствен център на България. Бъдете здрави и все по този начин обичайте България. Честит празник ", е написал още Даниел Панов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР