Великият щангист Наим Сюлейманоглу изглежда се е предал в битката

...
Великият щангист Наим Сюлейманоглу изглежда се е предал в битката
Коментари Харесай

Великият Наим се е предал: Изживял съм си живота! Ще умра!

Великият щангист Наим Сюлейманоглу наподобява се е предал в борбата за оцеляване. Както е известно, 50-годишният някогашен състезател, прочут като Джобния Херкулес, е настанен в болница с извънредно тежко положение на чернодробна цироза. Ако не се стигне до незабавна трансплантация, той ще почине. Новината беше разкрита от персоналния му доктор Аднан Багръачък, написа Блиц.

Според информациите от Турция Сюлейманоглу в последните два месеца е бил също в болница за лекуване. Преди към седмица се е почувствал по-добре и е освободен за домашно лекуване. Преди два дни е имало нова рецесия на заболяването и някогашният щангист е върнат още веднъж в лечебното заведение с кола за спешна помощ. Наим не е желал никой от околните му да знае за тежката му болест.

„ Не казвайте на никого, не търсете помощ от никого! Аз съм си изживял живота! Ще умра “, декларирал Сюлейманоглу пред осведомените със положението му, твърди „ Идеал Хабер “.

След последното приемане на Джобния Херкулес в болница неговите близки са се чудили по какъв начин да оповестят новината на неговия добър другар Халил Мутлу, който също като Сюлейманоглу е роден в България, само че избира да емигрира в Турция и да се състезава за новата си татковина.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на така наречен Възродителен развой името му е променено на Наум Шаламанов. Той е троент олимпийски първенец и седемкратен международен първенец. Автор е на цели 46 международни върха. По време на международното състезание в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до през днешния ден.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три несполучливи опита да усъвършенства олимпийския връх, след което приключва спортната си кариера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР