Векове наред легендата за чудовището от Лох Нес вълнува всеки

...
Векове наред легендата за чудовището от Лох Нес вълнува всеки
Коментари Харесай

Как завърши поредното търсене на чудовището от Лох Нес

Векове наред легендата за чудовището от Лох Нес вълнува всеки клиент на Шотландия, както и всеки, който се интересува от сходни загадки. Тя е много потребен " инструмент " и за туристическия бизнес на Острова, само че това не значи, че феновете на загадката не не престават да се множат.
 Учените ревизират кой живее в езерото Лох Нес
Учените ревизират кой живее в езерото Лох Нес

Дали Неси си крие някъде там

През миналия уикенд беше проведено следващото търсене на Неси, както и е известно съществото, което се допуска, че обитава шотландското езеро. Около 200 доброволци са претърсвали в продължение на 48 часа Лох Нес.

От брега, на лодки и " въоръжени " с акустично съоръжение, с което да засекат звуци от дълбините на езерото, те са претърсвали мястото за нещо извънредно и свръхестествено. За момента обаче нищо такова не е засечено, оповестяват Военновъздушни сили.

Алан Макена е доброволец от организацията Loch Ness Exploration и в началото споделя, че със сонар са били засечени четири необикновени звукови сигнала. " Всички доста се развълнувахме, отидохме да проверим дали е включено на запис и видяхме, че изобщо не сме присъединили устройството. "

От Военновъздушни сили напомнят, че първото споменаване на необикновен жител на Лох Нес е през VII век, когато се твърди, че ирландски духовник убива страшилище от река Нес. Съвременната легенда се възражда през 1933 година, когато шефка на локален хотел твърди, че е видяла сходно на кит създание в езерото.
 Снимка 631597

Година по-късно се появява и най-прочутата " снимка " на Неси (заглавната снимка), която след това е потвърдено подправена. Направена е благодарение на глина и детска подводница.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР