Веднъж един бизнесмен затънал до шията в дългове. Той не

...
Веднъж един бизнесмен затънал до шията в дългове. Той не
Коментари Харесай

Бизнесмен потънал до шия в дългове, но повярвал в себе си и решил да отиде в парка (ПРИТЧА)

Веднъж един предприемач заседнал до шията в задължения. Той не можел да откри излаз от създалата се обстановка. Нямал опция да заплаща нито на кредиторите си, нито на доставчиците си.
Затова решил да се разсее малко от паниките си и отишъл в парка. Лошите мисли обаче не го изоставяли. Мъжът седнал на една скамейка и хванал главата си в ръце, пробвайки се да измисли метод да избави бизнеса си от фалит. Внезапно един дъртак се доближил до него.
– Виждам, че нещо ви тревожи – споделил той – Ще споделите ли мислите си с мен?

Бизнесменът му разказал за проблемите си, за неналичието на пари и, че банката отказала да му отпусне още един заем, с който да избави бизнеса си. Възрастният човек го изслушал, без да го прекъсва и след това споделил:
– Мисля, че мога да ви оказа помощ.
Той попитал предприемача за името му, написал му един чек и го поставил в ръката на сюрпризирания човек.
– Вземи тези пари. Ще се срещнем още веднъж тук тъкмо след една година, с цел да ми ги върнеш.
Мъжът нямал време да каже нищо, тъй като старецът се изгубил като пушек в тълпата.
Бизнесменът погледнал чека. На мястото за сумата възрастният човек бил написал 500 000 $, а изпод – името Джон Д. Рокфелер. Джон Д. Рокфелер! Един от най-богатите хора в света!

„ Мога да реша всичките си проблеми, “ помислил си той.
Но вместо това той решил да остави чека в сейф. Самата мисъл за съществуването му му давала силата, от която се нуждаел, с цел да измисли метод да избави бизнеса си.
С нови сили той сключил няколко положителни покупко-продажби и съумял да отсрочи крайния период за погасяване на задълженията си. Успял да направи огромни продажби. Само за няколко месеца той иззплатил отговорностите си и още веднъж почнал да печели пари. Година по-късно, той се върнал в парка с чека в ръка.

В уреченото време възрастният човек се появил. Бизнесменът бил подготвен да му върне чека и да му опише за триумфа си, само че изненадващо една сестра се появила и сграбчила стареца за ръката.
– Най-накрая те открих! – възкликнала тя – Надявам се, че не ви е тормозил. Често бяга от у дома и разправя на хората, че е Рокфелер.

Бизнесменът останал като гръмнат. През цялата предишна година той бил толкоз ангажиран с бизнеса си, купувал и продавал и вярвал, че във всеки един миг може да употребява тези половин милион $, с цел да се избави, в случай че обстановката го изисква.

Внезапно той осъзнал, че не парите – действителни или измислени – са преобърнали живота му. Новата му религия в себе си му дала силите да реализира всичко, което желаел.Притчата за богатият брат и бедната сестра – всеки би трябвало да я осмислиЕдин добър урок за тези, които се срамят от околните си, вижте!
Бeз cъмнeниe, мнoгo мъдpи дyми и п…Dec 17 2018vijti.com

Инфо: Обекти

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР