Веднага ще бъде призната независимостта на отцепилите се от Украйна

...
Веднага ще бъде призната независимостта на отцепилите се от Украйна
Коментари Харесай

Путин: Няма държава Украйна, има колония! Признаваме ДНР и ЛНР ВИДЕО

Веднага ще бъде приета независимостта на отделилите се от Украйна Донецка и Луганска национални републики, разгласи съветският президент Владимир Путин късно нощес.

Президентът подписа декрет за признаването, както и контракти за дружба и съдействие с ръководителите на двете отделили се републики - Донецк и Луганск - Денис Пушилин и Леонид Пасечник.



В изказване след съвещанието на съвета по сигурността на Руската федерация, президентът не спести обвиняванията си както към западните страни, по този начин и към ръководещите в Киев.

Путин акцентира, че хората в Донбас " са се оповестили против пещерния шовинизъм и неонацизма " и досега " Русия направи всичко, с цел да резервира териториалната целокупност на Украйна ", само че " депутатите и президентите се сменят, само че нападателният режим остава ".

Президентът разгласи това във свое изключително послание към руснаците.

" Въпросът е доста сериозен. Ситуацията в Донбас закупи сериозен темперамент. Не желая да давам оценки, а да кажа идващите стъпки ", добави той.

" Украйна не е прилежаща наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и другари. За да разбираем дейностите на Русия и задачите, които си слагаме, би трябвало да кажа няколко значими думи: Съвременна Украйна бе основана напълно от Русия. Сталин причисли Съюз на съветските социалистически републики и й даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подари спомагателни земи. Така се образува територията на актуалната Украйна ", съобщи президентът на Русия.

" Различни националистически придвижвания в Украйна си приписват " завоюването на самостоятелност ". Разпадът на историческа Русия, обединена в Съюз на съветските социалистически републики, тежи на тяхната съвест”, разяснява Путин.

" Нашият народ призна геополитическата действителност, станала след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Още от момента на оповестяване на самостоятелност на Украйна, Русия постоянно й е пособия. По експертни оценки размерите на годишните заеми, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 година е в размер на 250 милиарда $. 100 милиарда $ е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 година насам”, сподели още той.

Руският президент акцентира, че Русия оказва помощ и на всички някогашни руски републики.

Новите самостоятелни страни трябваше да се откажат от настояванията си за участия в разнообразни организации зад граница, уточни президентът и добави: " И все пак Русия постоянно е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес”.

" Така в 2011 година двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда $ - доста повече в сравнение с търговията й с Европейски Съюз преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна стартира да демонстрира високомерен темперамент. В Киев се пробваха даже да употребяват разговора с Русия като шантаж към Запада. С това украинските управляващи започнаха да натрупат позитиви за себе си с безусловно отричане на всичко съветско. Национализмът взе растеж, и украинците не помниха какъв брой доста им е пособия Русия”, разяснява още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР