Вечните съперници Олимпиакос и Панатинайкос ще се изправят един срещу

...
Вечните съперници Олимпиакос и Панатинайкос ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос се изправят срещу вечния си съперник на полуфинала за Купата

Вечните противници Олимпиакос и Панатинайкос ще се изправят един против различен на полуфиналите за Купата на Гърция. Както е известно, Александър Везенков и съотборниците му надиграха елементарно Арис с 82:51 в първия четвъртфинал за миналия ден, до момента в който в късния мач " детелините " удържаха преднината си и пречупиха Колосос Родос с 87:80 в Ираклион.

Така през днешния ден от 20:00 часа българско време двата колоса на гръцкия баскетбол ще произведат втория финалист в конкуренцията за тази година. Първи на терена в " Ираклион Арена " ще излязат отборите на АЕК Атина и Перистери, като срещата сред тях стартира от 17:15 часа.
 Фантастичен Везенков поведе Олимпиакос към полуфиналите за Купата на Гърция Фантастичен Везенков поведе Олимпиакос към полуфиналите за Купата на Гърция
Иначе ПАО дръпна рано с двуцифрена разлика и по сходство на Олимпиакос си обезпечи задатък от 17 точки още след края на първите 10 минути. Момчетата на продължаваха да поддържат безапелационния си задатък и през второто полувреме, когато дистанцията набъбна до 22 точки при 70:49. Отборът на Колосос обаче съумя да върне интригата в мача и с мощен рейд в края да съкрати изоставането си до единствено четири точки, само че време за поврат към този момент нямаше и символичните домакини затвориха дуела в своя изгода.

Йоргос Папаянис стана водещ изпълнител за Панатинайкос с 16 точки и 7 битки. Парис Лий добави 15 точки и 6 асистенции, Дуейн Бейкън наниза 14, Артурас Гудайтис осъществя 13 точки, а Дерик Уилямс приключи с 11.

Над всички за Колосос бе Майкъл Диксън с 22 точки. Тажон Старкс наниза 16 и прибави 5 асистенции, а Яник Морейра се регистрира с 12 точки и 7 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР