Вечерен час е в сила от днес в любимата на

...
Вечерен час е в сила от днес в любимата на
Коментари Харесай

Вечерен час от днес в Солун и Халкидики заради корона-кризата

Вечерен час е в действие от през днешния ден в обичаната на хиляди българи Северна Гърция. Изискванията за влизане в страната обаче не се трансформират. Гържите към този момент започнаха имунизиране с трета доза за хората над 60-годишна възраст.

Солун, Халкидики, Килкис и Лариса са областите, където от през днешния ден влиза в действие възбрана на придвижването от 1 часа след среднощ до 6 часа сутринта.

Там се не разрешава музиката в увеселителните заведения. Тези региони минаха в алено по броя на инфектираните и приетите в болница. Според лекарите неспазване на отдалеченост и придвижване на открито без маски са аргументите, довели до разпространяването на вируса. Нисък е броят на имунизираните спрямо други области на страната, оповестяват лекарите.

Втора седмица със същите ограничавания са още области наоколо до границата с България – Ксанти, Кавала и Драма. Условията за влизане в Гърция не се трансформират, само че управляващите предизвестяват да се съблюдават рестриктивните мерки, наложени в Северна Гърция. Министерството на здравеопазването осведоми, че в последната седмица 30% от инфектираните са деца. Лекари упорстват за интервенция на прокуратурата в случаи на пациенти, които отхвърлят кръвопреливане от имунизирани донори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР