Вече веднъж сме отхвърляли предложение на БСП за намаляване на

...
Вече веднъж сме отхвърляли предложение на БСП за намаляване на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Вече сме отхвърляли предложение на БСП за ДДС върху хляба

Вече един път сме отхвърляли предложение на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност върху хляба, тъй като нямаше гаранция за понижаване на цената, разясниха от ГЕРБ. По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха, че внасят законопроекти за понижаване на 5 % на Данък добавена стойност върху мляко, месо, брашно и артикули от брашно.

" Ние сме отхвърлили един път тяхно предложение, не знам дали това е същото, и то с аргумента, че по никакъв метод нямаше гаранция, че цената на хляба ще спадне. Напротив има гаранции, че производителите на самун могат да държат същите цени, само че да заплащат по-малък налог, което е тласък за бизнеса, само че не и за хората ", разяснява пред публицисти Тома Биков от ГЕРБ. Второ кой самун - този, който е от 1 лев, този, който е от 3 лв., или този, който е от 5 лв., добави той. Ако Българска социалистическа партия към този момент са помислили за всички тези неща, ние сме склонни да преглеждаме всяко предложение, само че взимаме решения, които са в интерес на всички, сподели депутатът от ГЕРБ.

Относно предлагането за преразглеждане на енергийните помощи, Биков разяснява, че за последните 5-6 години, доколкото е чел, цената на тока се е повишила с 4-5 %, което не е толкоз доста. Според мен персонално приходите би трябвало да бъдат увеличени, а не да се чудим по какъв начин да задържаме цените, уточни той. 

Преизчислението на пенсиите е един въпрос, който Българска социалистическа партия слага за следващ път, разяснява още Биков във връзка друго предложение на левицата. Нека да забележим дали е същото, тъй като за мен чисто политически да се предлага едно и също нещо през четири месеца не е някаква сериозна политика, добави той. По думите му, " не е въпросът единствено давайте да даваме, би трябвало да кажем и от кое място ги взимаме ". 

По мотив обвиняванията на Валери Симеонов към ГЕРБ и Българска социалистическа партия за пазаруване на гласове на европейските избори, Тома Биков сподели, че няма такава информации и си има органи, които би трябвало да наблюдават за това. Нека да даде доказателства там, където би трябвало, а не на публицистите, прикани той.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР