Вече трета година се говори за трудностите, през които минават

...
Вече трета година се говори за трудностите, през които минават
Коментари Харесай

Онлайн платформа помага в обучението на деца със специални образователни потребности

Вече трета година се приказва за компликациите, през които минават родителите, които към този момент трета образователна година се борят с онлайн образованието на децата си. Още по-тежка е борбата на родителите на децата със специфични просветителни потребности.

Ани се ражда преди четири години и на пръв взор не изгежда да има проблеми. Впоследствие родителите ѝ схващат, че страда от рядко генетично заболяване, което се отразява върху неврологичното ѝ положение, развиването на мозъка, слуха и говора. Благодарение на упражненията в център за деца като нея, Ани има огромен прогрес.

" Времето на педагозите и специфичните терапевти е лимитирано в това да оказват помощ на нашите деца и те са лимитирани в това да образоват нас, родителите в това по какъв начин ние можем да оказваме помощ на децата си, тъй че тази платформа дава опция на родителите да получат познания и умения за работа с техните деца със СОП ", споделя бащата на Ани Борислав Лозанов.

Онлайн просветителната платформа е основана от УНИЦЕФ, взаимно с Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение. Платформата е в поддръжка на децата със СОП, техните родители и учители.

С новата платформа на УНИЦЕФ деца като Ани ще могат да вършат упражненията си у дома.

" Истината е, че децата със СОП са измежду най-изключените групи, в това число и от онлайн образованието. В този смисъл платформата " Подкрепи ме " дава опция за спомагателни запаси и спомагателна поддръжка за децата, без значение дали са онлайн или присъствена форма ", сподели в студиото на " Говори в този момент " Мария Янкова, шеф „ Образование “ в УНИЦЕФ България.

В студиото беше и актрисата Елена Петрова, която е дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ България.

" Надявам се платформата да има доста по-сериозна резистентност, освен в изискванията на пандемия, а ще продължи да работи и в бъдеще. Това е изключителна привилегия за всички хора, които имат деца със СОП, изключително в по-отдалечените райони, където срещите с терапевти са доста редки и сложни ", съобщи Петрова.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР