Вече шести ден продължава войната между Русия и Украйна, а

...
Вече шести ден продължава войната между Русия и Украйна, а
Коментари Харесай

Въпреки преживения ад в Украйна: Сестрите Даяна и Ивана обединиха сили на двойки в Лион

Вече шести ден продължава войната сред Русия и Украйна, а жертвите на военните дейности не престават да нарастват, като измежду тях има и значителен брой цивилни. Ужасът от военния спор сред двете страни не подмина и света на тениса. Редица състезатели използваха обществените си мрежи като естрада, откъдето приканиха двете воюващи страни да възстановят мира, до момента в който някои играчи даже видяха войната от първо лице. Такъв е казусът с украинската международна номер 120 Даяна Ястремска. Преди няколко дни Ястремска разгласява фотография в своя Инстаграм профил и показа, че е прекарала две денонощия в под земята паркинг дружно със своето семейство в родния си град Одеса. Това принуди родителите на Даяна да подхващат ограничения и неотложно да намерят метод двете с 15-годишната ѝ сестра Ивана да изоставен територията на родината си.
View this post on Instagram

С помощта на татко им двете са изведени отвън Одеса и се озовават на лодка за Румъния. След няколко часа престои в хотел в столицата Букурещ двете сестри се качват на аероплан за Франция, където са посрещнати от турнирния шеф на конкуренцията в Лион. Двете към този момент са в сигурност и на Ястремска ѝ следва да вземе присъединяване на надпреварата в Лион, само че фокусът и на двете е преместен надалеч от тениса. Даяна и Ивана даже получават " уайлд кард " за шампионата на двойки, като за 15-годишната Ивана това е първи допир с професионалния тенис, единствено няколко дни откакто е усетила страха от войната. Двете позволяват проваляне на осминафиналите, само че се показват почтено, имайки поради компликациите, през които са минали, с цел да могат да са още веднъж на корта.

" Сега би трябвало да мисля за сестра си, за нейната сигурност. Въпреки че бях надалеч от заплаха, всяка минута мисля за ракетите, които бяха изстреляни в родината ни. Всеки път настръхвам, когато си помисля за ужаса в Украйна, и костите ми вибрират от офанзивите. Притеснявам се за родителите си, околните си и всички мои сънародници. За да разберете какво съставлява ракетният удар, би трябвало да го почувствате, не ми се желае никой в никакъв случай да усеща сходно нещо " - показа 21-годишната Даяна.

Sending love back home
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР