Вече повече от три часа българският президент, министърът на отбраната

...
Вече повече от три часа българският президент, министърът на отбраната
Коментари Харесай

Борисов критикува Радев и министри, че мълчат за Русия и НАТО

" Вече повече от три часа българският президент, министърът на защитата и външният министър мълчат оглушително по скандалния апел на съветското външно министерство НАТО да се изтегли от България. " Това написа на Facebook страницата си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отбелязва, че откакто тематиката е повдигната остро от опозицията в Народното събрание в лицето на ГЕРБ-СДС, министър председателят Кирил Петков е отишъл в Народното събрание и прочел няколко фрази.

" Подобно държание на ръководещите е скандално в миг, в който Москва се пробва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да взема решение въпроси на българската национална сигурност. В знаков ден за България като днешния ясно ще си проличи кой е общественик и може да отбрани българския народен интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво пази. Сега е времето и да забележим кой ни е съдружник и кой не ", декларира в поста си някогашният министър председател.

Няма второкласен членки на НАТО, за които груповата защита да се ползва изборно или в стеснен размер, съобщи по-рано през днешния ден от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков. Той акцентира, че България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор, ставайки член на НАТО. И като подобен решаваме сами да организираме защитата на страната си в съгласуваност с нашите сътрудници. Следобед и от външното министерство излязоха с публична позиция, в която приканиха Руската федерация да демонстрира почитание към осъзнатия външнополитически избор на Република България за участие в НАТО и към решенията на българския Конституционен съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР