Вече повече от 24 часа снегът не спира да вали

...
Вече повече от 24 часа снегът не спира да вали
Коментари Харесай

Грабвайте греблата,зима е навън

Вече повече от 24 часа снегът не стопира да вали в Пазарджик. Въпреки напъните на компании и жители да почистят пътищата и тротоарите, през днешния ден още веднъж всичко я бяло. Звукът от стъргането на греблата им се чува от рано заран на открито. По всички улици хората разчистваха  пред домовете си. 
Всички с гребла в ръка чистеха и  в центъра на града. Служителките от непорочност интензивно ринеха  улиците  по центъра. Метачките по улиците пропищяха от насъбрания сняг и леда, образувал се при топенето и сковалия след това мраз. Вместо с нормалната метла в ръце, сега дамите работят с гребла и инструменти  за къртене на твърдата като канара завивка. Ежедневно те се борят с почистването на снега по улиците и тротоарите в града.  

Продавачките  в локалните магазини също запретнаха ръкави и почистиха пред магазините си.Тези на които това обвързване се стори непостижимо просто си плащаха на хора, които си предлагаха услугите. На места даже се чуваха и съществени диспути по отношение на надницата. Е, ти пък, по какъв начин 5 лв.  за 2 метра да изчистиш. Давам ти 2 и това е, спореше жена с  ром,който чистеше пред магазина й. Како, по какъв начин толкоз малко. Айде, давай 3 лева и да ти шетам,упорстваше мургавият юноша. 

Пешеходците  се опитваха да пазят баланс върху заснежените тротоари. Най-трудно е върху пешеходните пътеки. Като е мокро и се хлъзга доста върху боята, разясниха хората. 
Най- неизгодна позицията тази заран  бяха водачите. Те първо трябваше да изринат затрупаните си от снега коли в мразовитото утро. След това пък трябваше да карат с 20 км.  по заснежените улици на града. 

Доволни от неприятното време бяха единствено таксиметровите водачи. Всички, които се осмелиха да излязат на терен в снега, се хвалеха, че съвсем нямат празен курс, защото огромна част от пазарджиклии избраха да не рискуват да карат в същото време. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР