Вече осми ден в деловодството на Народното събрание липсва внесен

...
Вече осми ден в деловодството на Народното събрание липсва внесен
Коментари Харесай

БСП: Председателят на НС държи имунитета на Бойко Борисов на трупчета, превърнал го е в негов заложник

„ Вече осми ден в деловодството на Народното събрание липсва импортиран имунитет на Бойко Методиев Борисов “. За това заяви заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев  от парламентарната естрада.
Той се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков: „ Бях във Вашия кабинет и видях импортиран имунитет, очевидно при Вашата секретарка, само че подобен имунитет в деловодството на Народното събрание, в това число до тази заран, няма. Моля, в случай че Вие не можете да го придвижите този имунитет, дайте аз да го внеса в деловодството. Но не виждам аргументи настояването за свалянето на имунитета на Бойко Борисов да стои на Вашето бюро. “
„ Борисов ще е първият депутат, на който настояването за свалянето на имунитет не е качено на уеб страницата на Народното събрание, заявката от него, че се отхвърля – също, и Вие не сте съобщили в тази зала, както постоянно го вършиме, че на еди-коя си дата е постъпило искане от основния прокурор, на еди-коя си дата е постъпило заявление от народния представител и на еди-коя си дата това заявление е изпратено на основна прокуратура. Изпълнете тези Ваши отговорности по закон и повече няма да питаме какво се  случва с имунитета на Бойко Борисов “, прикани и Георги Свиленски , зам.-председател на парламентарната група на социалистите.
Той уточни, че в противоположен случай, ръководителят на Народно събрание трансформира ръководителя на най-голямата партия в България в негов пленник.
„ Имунитетът му стои на Вашето бюро и във всеки един миг, когато той не Ви е комфортен, Вие евентуално ще го активирате. Така че дано не трансформираме практиката на каузи на трупчета в заявление за освобождение от имунитет на трупчета “, сподели още Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР