Вече осигурилият си световната титла Макс Верстапен не само спечели

...
Вече осигурилият си световната титла Макс Верстапен не само спечели
Коментари Харесай

Верстапен изравни рекорд на Шуми и Фетел

Вече осигурилият си международната купа Макс Верстапен освен завоюва Гран при на Съединени американски щати, само че и изравни връх във Формула 1.

Световният първенец от Ред Бул реализира 13-ата си победа за сезона, а преди него същото направиха Михаел Шумахер и Себастиан Фетел. С уточнението, несъмнено, че досега не е имало по-дълъг сезон като брой надпревари във Формула 1.

Верстапен трябваше да се пребори с направилия мощно съревнование Люис Хамилтън, който приключи втори, а топ 3 добави Шарл Леклер с Ферари, който започва от 12-а позиция, само че си проби път напред и по този начин си подсигурява 15 точки в генералното класиране.

Големият губещ в надпреварата бе Карлос Сайнц, който потегли от първа позиция, само че още на първия завой бе ударен от Джордж Ръсел. Испанският водач на Скудерия Ферари спука гума, а от мотора му стартира да тече гориво и по този начин той отпадна от надпреварата.

Първото и четвъртото място на Верстапен и Чеко Перес пък бяха задоволителни за Ред Бул да стане първенец при конструкторите, изпреварвайки Ферари. При това единствено часове след кончината на притежателя на австрийския тръст Дитрих Матешиц.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР