Вече нямаме никакво съмнение, че електрическите автомобили са бъдещето. Докато

...
Вече нямаме никакво съмнение, че електрическите автомобили са бъдещето. Докато
Коментари Харесай

Първата електрическа S-класа на Mercedes

Вече нямаме никакво подозрение, че електрическите коли са бъдещето. Докато в началото тези коли бяха дребни, не изключително практични и на много висока цена, то в този момент пазарът им последователно се уголемява, като стартира да покрива и по-луксозния сегмент.

Няма по какъв начин да не дадем най-точния образец с Tesla Model S и Model X, които сътвориха същинска гражданска война измежду електрическите коли.

Днес от ден на ден марки обаче влагат старания и средства, с цел да се откроят с модели, чиито главен плюс е моторът на ток. Но с изключение на него те оферират и нещо друго - комфорта на лимузина от най-голям клас.
 Chevrolet Bolt EV, Jaguar i-Pace, Porsche Taycan и Tesla - имат ли опция електрическите автомобили на Илон Мъск
Имат ли опция електрическите автомобили на Tesla

Съперниците на лъскавите оферти на американската марка

Сега до Porsche Taycan, BMW iX3, Aston Martin Rapide E и Jaguar XJ се подрежда и първата електрическа S-класа Mercedes-Benz EQS . Тя е върховият и към този момент единствено концептуален модел от серията EQ, показан тази седмица на автосалона във Франкфурт.
 Снимка 442499

На най-луксозния си електрически автомобил Mercedes разпорежда огромни очаквания за идващите 20 години - интервалът, в които компанията желае да понижи фрапантно нездравословните излъчвания, изхвърляни в атмосферата от колите й.
 Снимка 442500

Този резултат никога няма да е за сметка на лукса и удобството, на които почитателите на Mercedes са привикнали. Мощността също няма да пострада, даже в противен случай.

Под капака на електрическата S-класа се крият 470 коня , които са отмерено разпределени сред двете оси. С високия въртящ миг и мощните акумулатори автомобилът демонстрира резултат от 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч на първичните проби.
 Снимка 442509

И като заговорихме за батериите, от Mercedes ни дават обещание да изминем цели 700 км единствено с едно зареждане . Само 20 минути пък ще са нужни, с цел да се повиши зарядът на 80%.

Купето на EQS е построено от стомана, алуминий и въглеродни влакна, което не го отличава от това на останалите коли на марката. Но дизайнът и интериорът бързо ни придвижват в едно много по-технологично бъдеще.
 Снимка 442510

Навсякъде има екрани и светлини, а седалките са като в галактически транспортен съд. Така най-просто можем да опишем новаторския дизайн вътре в купето на новата S-класа, написа Top Gear.

Важни разяснения са, че е употребена единствено изкуствена кожа, а по таблото има детайли, които са от рециклирани пластмасови боклуци от морета и океани .
 Снимка 442511

24-инчовите джанти и златистите акценти по броните и праговете допълват екстериора на това четириврато купе, след което сигурно няма по какъв начин да не се обърнем, в случай че го забележим на пътя.
 Mercedes и BMW ще вършат съперник на Uber
Mercedes и BMW ще вършат съперник на Uber

Колите ще бъдат безпилотни и електрически

Традиционната ризница на S-класите, която ставаше все по-голяма при последните модели, в този момент е сменена от 940 светодиода , които дават сигнали на останалите участници в придвижванията.
 Снимка 442517

Светлините не са пестени и в задната част на автомобила, който шеговито можем да кажеш, че свети като коледна елха.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР