Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, първоначално фокусирайки се

...
Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, първоначално фокусирайки се
Коментари Харесай

Тагарев: Изпращаме на Украйна годни стари неща, ще бъдем компенсирани финансово

Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, в началото фокусирайки се върху филантропична помощ и защитни средства. След решението на Народното събрание в края на предходната година, Министерският съвет беше длъжен да изпрати такава помощ. Един пакет към този момент е изпратен с решение на служебния кабинет, ние взехме решение за изпращане на втори пакет. Това съобщи в ефира на министърът на защитата Тодор Тагарев. 

Той удостовери, че изпращаме остарели неща. „ Стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. А в този момент са нужни на украинската войска, годни са. Някои от тях ще минат избрани инспекции, че са годни. Ние пък ще бъдем обезщетени финансово от съдружниците ”, съобщи Тагарев.

Списъкът на нещата, които страната ни изпраща, е конфиденциален. „ Всичко, което изпращаме, е вследствие на разбор на военното управление. То не нарушава нормативите за поддържане на запасите от разнообразни средства. И имаме опция да осигурим и подготовката на българската войска ”, сподели военният министър.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР