Вече няколко десетилетия много хора избират да имат морско свинче

...
Вече няколко десетилетия много хора избират да имат морско свинче
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Вече няколко десетилетия доста хора избират да имат морско свинче за домакински любим. Въпреки че са дребни, морските свинчета могат да бъдат огромна отговорност! Понякога хората не осъзнават това и се нуждаят от няколко съвета за се грижат по-добре за своя домакински любим.

Какво да обмислите, преди да осиновите морско свинче

Прекарайте известно време с морските свинчета, преди да ги вземете вкъщи

Макар да имат обичайната известност на невзискателни животни, морските свинчета се нуждаят от обществен живот със стопанина си, или в още по-добрия случай с друго морско свинче. Това значи да сте у дома най-малко няколко часа дневно, с цел да поддържате връзка с тях. Трябва да отговорите на въпроса „ уместно ли е това за вашия метод на живот? “

Парите, които са нужни за гледането на морско свинче могат да се усилят

Сено, подобаваща за възрастта храна, подобаващи за типа зеленчуци, обогатяващи аксесоари, постеля, уместно местообитание и място за игра, както и постоянни ветеринарни грижи – всичко това е належащо за вашето мъниче.

 морско свинче Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче

Морските свинчета са прикрити животни

Те инстинктивно бягат от мощни звуци или бързи придвижвания и се крият, когато са уплашени. Те също по този начин прикриват заболявания. Уверете се, че сте задоволително възприемчиви, с цел да забележите дребни промени в държанието на вашето морско свинче.

Те са обществени животни

Ще бъдат най-щастливи, в случай че живеят с друго морско свинче от същия пол! Помислете дали имате място за повече от едно морско свинче?

Преди да зародят проблеми, потърсете ветеринарни лекари наоколо до вас.

Морските свинчета са доста разнообразни от котките и кучетата. Те би трябвало да посещават ветеринарен доктор, подготвен в региона на медицината на екзотичните животни.

Знаете ли кой ще се грижи за вашия домакински любим, в случай че заминете отвън града? Говорете с родственици и другари, преди да си вземете морско свинче, с цел да сте сигурни, че са отворени за гледане на домашни любимци. Някои избавителни центрове оферират и услуги за настаняване.

При качествени грижи и според от неповторимите гени на животното, морското свинче може да доживее най-малко 5 години. Уверете се, че сте подготвени за този ангажимент!

 Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче

Откъде да започнете търсенето на новото си морско свинче

В множеството зоомагазини оферират морски свинчета, които можете да си закупите. Те не са скъпи и това ги прави доста желани, дружно със зайчетата. Можете също по този начин да потърсите „ избавяне на морско свинче “ в платформите на обществените медии, с цел да видите какви избавителни центрове може да има във вашия регион. Там може да има разгласи за морски свинчета, които са били изоставени от предходните си притежатели и да спасите техния живот.

Местните филантропични сдружения постоянно имат дребни животни, които им се предават, когато наоколо няма избавителни центрове за съответни типове.

Попитайте другари и родственици. Възможно е да откриете морско свинче, което се нуждае от осиновяване, от уста на уста и да го осиновите, без даже да сте предполагали за тази опция

Ако сега няма морски свинчета за осиновяване, изчакайте една седмица и потърсете още веднъж. Доста бързо ще получите нова опция да си намерите морско свинче.

 Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче

Важни защитни ограничения, които да вземете по време на търсенето

За страдание, съществуват измамници! Те могат да работят като избавителна работа, с цел да „ подменят “ животни, които намират гратис, да купуват от търг или да употребяват безскрупулни средства за приемане, като продават животното бързо, без да правят здравна оценка или да обезпечават нужните медицински грижи. Ако хипотетичното избавително звено не дава отговор на въпросите или в случай че не ви е разрешено да видите изискванията на живот на морското свинче, може да желаете да намерите други възможности.

Помислете за къса карантина. Въпреки че реномираните избавителни центрове вършат всичко допустимо да не осиновяват заболели животни, в случай че имате стадо морски свинчета вкъщи, помислете за въвеждане на къс интервал на изолираност на новото морско свинче. Ако те са заболели от нещо заразно, могат да бъдат лекувани, преди да се причислят към новите си другари!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР