“Вече не са елит? - американското командване все по-често задава

...
“Вече не са елит? - американското командване все по-често задава
Коментари Харесай

“Плажна войска”: Защо американските морски пехотинци загубиха предишната си мощ?

“Вече не са хайлайф? ” - американското командване все по-често задава този въпрос, говорейки за морската пехота. Пентагонът се пробва да реформира този тип войски, само че е изправен пред гневни рецензии от личните си чиновници. За аргументите за недоволството - в материала.

Самостоятелен робот

Морските пехотинци неотдавна демонстрираха ново оръжие, безпилотен надводен транспортен съд с огромен обхват.

Официално системата се назовава " полуавтономна ". „ Вероятно корабът ще може самичък да извършва избрани задания, откакто получи указания от човек “, допуска профилираното издание “Драйв ”.

Дронът е предопределен за дълги маневри в открития океан. Способен да се сплотява в " рой " с други дронове. При нужда приема на борда и екипаж.

Проектиран " най-вече за разузнаване ". Въоръжен с ракетна система “Хиро-120 ”. В една установка има осем управляеми се муниции с X-образно крило. Обхватът е 60 километра.

Такива оръжия оказват помощ, наред с други неща, за събиране на информация. Ако интелигентната бомба приключи задача, без да нападна цел, тя може да бъде поправена и употребена наново.

Морските пехотинци са първите, които овладяват новото - те желаят да бъдат направени " бойци на бъдещето ". За задачата през 2020 година създадоха концепцията “Форс Дизайн 2030 ”.

Откажи се, с цел да влагат “

Автор на документа е командирът на морската пехота Дейвид Бергер. Той предложи промяна поради неналичието на задоволително финансиране. Така офицерът прогласи метода „ Откажи се, с цел да влагат “. Тоест да се понижи числеността на корпуса и гамата на въоръжението.

В допълнение, тогава настоящата Стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати назова Китай „ единственият съперник, който има както желанието да промени интернационалния ред, по този начин и икономическата, дипломатическата, военната и софтуерната мощност да го направи “.

През годините на интервенции в Ирак и Афганистан морските пехотинци, съгласно Бергер, са се трансформирали в „ следващата сухопътна войска “. И той реши да ги трансформира в по-леки и по-маневрени сили, настоящи в морето. Той допуска цялостен отвод от танкове и доста понижаване на оръдейната артилерия - с 67%.

Все още не се знае по какъв начин ще бъде понижена числеността на бойците. Възможно е и над 20%.

Ние не отиваме по-далеч от плажа “

Ветераните от корпуса разкритикуваха това. И те се сплотиха в придвижването “Чолдър-II ”. " Чолдърити " - по този начин се назовават себе си офицерите, които спорят след Втората международна война с администрацията на Хари Труман за това по какъв начин би трябвало да бъде морската пехота.

Командирът Бергер е упрекнат, че се концентрира върху китайската опасност и единствено върху един спектакъл на войната, Западния Пасифик.

Отхвърлянето на танкове също не се утвърждава от мнозина. Не може без тежка техника в градски борби. И при положение на спор с Китай това няма по какъв начин да се избегне - крайбрежните зони там са мощно урбанизирани. „ Нима новото ви мото е “Ние не отиваме по-далеч от плажа? ”, иронизира пенсионираният майор Джон Спенсър.

Бергер се оправдава: армията бързо ще показа ризница, в случай че е належащо. Но Чолдъритите се съмняват в това - споровете в Близкия изток демонстрираха, че има доста какво да се желае във връзка с междуведомствената съгласуваност.

Поддръжниците на промяната стоят на позицията си: осъвременените “Ейбрамс ” са прекомерно тежки за системата на крайбрежния транспортен съд - специфични платформи, които ще имат значима роля в обновените войски. А и обслужването на танкове не е елементарно.

Освен това огромното и тежко транспортно средство фрапантно понижава подвижността на бойните формирования. А морската пехота, съгласно проекта на Бергер, би трябвало да може да " завоюва борбата, а не войната ". Да поеме първия удар, преди армията да се приближи. За задачата не са нужни танкове.

" Като в Украйна "

Имайте поради, че “Форс Дизайн 2030 ” е гъвкава идея. Без да трансформират същността, създателите постоянно актуализират детайлностите. Последният път се случи предходната пролет.

Въз основа на резултатите от първите месеци на спора в Украйна западните анализатори считат, че дребни мобилни и в това време добре координирани групировки са ефикасни против огромни съветски формирования.

„ Представете си корпус, който може да направи същото, единствено че с пъти повече “, написа някогашният заместник-министър на защитата на Съединени американски щати и някогашен морски пехотинец Робърт Уорк.

Това добави " точки " към Бергер. И той трансформира три полка морски пехотинци, основани в Западния Пасифик, в това, което той назова аварийни сили. Именно те първи ще отхвърлен възможен удар от Китай. Предполага се, че боевете няма да са на континента.

„ Резервните сили биха могли да трансфорат веригата от острови в примка към врата на китайската войска “, сподели Уорк.

" Не може да се съберат огромни сили "

Години на военни игри и разбор на действителни спорове демонстрираха, че евентуалните съперници - Русия и Китай - са основали по този начин наречените мрежи за попречване на достъп. Насочваните муниции с дребен, междинен и огромен обхват понижават шанса за пропуск съвсем до нула. Това значи, че е нереалистично да се съберат огромни десантни сили в зоната на деяние на сходни оръжия, отбелязва Бергер.

Затова той предложи да се концентрира не " масата ", а огненият резултат. Разпръснатите елементи са способни на това - с помощта на добре работещата съгласуваност и високопрецизните оръжия.

Затова комендантът взема решение да редуцира личния състав. Функциите, които до момента е изпълнявала ротата, към този момент се поемат от взвода - 13-15 индивида. Със лични средства за разузнаване, наблюдаване, разузнаване и целеуказване, както и ударни системи.

Такива групи ще бъдат разпръснати на големи дистанции, само че „ в основни точки “.

Бързото напредване на такива единици прави " неикономично " поразяването им. След като изпълнят задачата си, те или ще избегнат борбата с надминаващ ги по бройка зложелател, или ще се реалокират в безвредно прикритие.

Вместо танкове - гумени лодки

Ако артилерията в корпуса бъде понижена, тогава ще бъдат добавени управляеми ракети и безпилотни самолети. И успеваемостта на огненото влияние ще се усили. Най-вече поради дронове и муниции като “Хиро-120 ”. Преносим вид ще бъде получен освен от военноморски дронове, само че и от мобилни единици на морската пехота.

Това е задоволително за заличаване на наземни транспортни средства и дребни кораби. Големите кораби също могат да бъдат деактивирани посредством удряне на радари, информационни антени и други основни системи.

За същата цел корпусът има намерение да употребява дребни екипи в гумени моторни лодки, въоръжени с “Джавелин ”.

Всичко това се вписва в една по-широка идея – „ Управление на задания “. Нейната специфичност е, че се доверяват на по-ниските чинове да вземат решения. Отгоре се изпращат единствено общи указания. Предимството на този метод е скоростта.

Съдейки по полуавтономните дронове и други сходни системи, на идващия стадий е допустимо освен по-ниските рангове, само че и роботите да могат да вземат решения.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР