Вече над три десетилетия Дуисбург няма победа в местното дерби

...
Вече над три десетилетия Дуисбург няма победа в местното дерби
Коментари Харесай

Илия Груев уверен преди голямо дерби за Дуисбург

Вече над три десетилетия Дуисбург няма победа в локалното дерби против Фортуна Дюселдорф.

Това може да се промени в понеделник вечер, когато воденият от Илия Груев тим гостува в Дюселдорф в мач от Втора Бундеслига.

До този миг сезонът на "зебрите " е белязан от своенравие - от 4:0 над Билефелд до 1:6 вкъщи от Нюрнберг.

В момента Дуисбург е четвърти изпод нагоре в класирането до момента в който Фортуна с второто си място наподобява голям любимец. Въпреки това обаче българският експерт е убеден в възможностите на своя отбор.

"Дюселдорф е изявеният любимец ", съобщи 47-годишният експерт, съгласно който точно този факт ще снеме напрежението от раменете на неговите футболисти.

Увереност на "зебрите " дава и досегашният им баланс като посетители. От общо осемте точки на отбора цели седем са извоювани отвън дома.

Това обаче няма да успокои Дуисбург, дава обещание Груев. Притеснение за него може да бъде обстоятелството, че в последните мачове "зебрите " позволяват доста голове. "Трябва да сме по-компактни. В някои обстановки сме прекомерно еуфорични и се втурвахме прекомерно в офанзива. "

Защитата е "работа на целия тим ". А за положителното показване тимът ще има голяма поддръжка от своите почитатели. Над 6 хиляди ултраси ще изпълнят бранша за посетители на "Есприт-Арена ". За Груев това не е изненада: "Това дерби наелектризира ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР