Вече имаше няколко епизода, свързани с чийтинг и скандали в

...
Вече имаше няколко епизода, свързани с чийтинг и скандали в
Коментари Харесай

Изхвърлиха DotA 2 отбор от битката за 15 млн. долара заради непозволена мишка

Вече имаше няколко епизода, свързани с чийтинг и кавги в света на професионалния е-спорт, в това число арести поради организиран мача, хакери в Overwatch , на които бяха санкционирани съвсем 10 000 $, а хакер на PUBG бе задържан за продажба на чийтове. Залозите не престават да остават високи, както излиза наяве и при този случай.
Цял тим бе дисквалифициран, откакто състезател на DotA 2 одеве бе изваден от шампионат с награден фонд от 15 милиона $, употребявайки програмируема мишка.

Според Motherboard, уредниците на The International 2018 извадиха тима на Thunder Predator от Перу, когато откриха, че един член на екипа е употребявал мишка Razer Synapse 3 с авансово заложени макроси, които са добавени преди старта. Измамата бе открита, когато играчът с прякор Atún съумя да телепортира няколко персонажа в това време, което е невероятно да се направи без авансово програмиран макрос, съгласно осведомени с МОВА играта. Виновният екип твърди, че не са били употребявани софтуерни макроси, а че Atún употребява мишката Synapse с „ръчна настройка, с цел да може да употребява по-добре хардуера“.

Очевидно това към момента съставлява машинация за уредниците на шампионати, които оповестиха дисквалификацията на тима в Twitter. Thunder Predator отговори на страницата си във Фейсбук, заявявайки, че въпреки решението тук да е необратимо, тимът към този момент ще стартира подготовката за идващия кръг на DotА 2 Pro сезона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР