Вече е в ход разследване на Международния наказателен съд за

...
Вече е в ход разследване на Международния наказателен съд за
Коментари Харесай

Зеленски: Международно разследване на разрушаването на стената на язовир „Каховка“ започна

Вече е в ход следствие на Международния углавен съд за разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ и голямото наводняване, което това провокира, сподели украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Във вечерното си видео послание Зеленски разгласи, че през последните дни „ представители на МНС са посетили Херсонска област “.

„ Още в първия ден след злополуката от офиса на генералната прокуратура беше изпратено съответното искане до МНС по отношение на следствието на това злополучие и работата към този момент е почнала ", разгласи Зеленски.

Президентът уточни, че е значимо специалисти от МНС да видят последствията от бедствието, в това число случаи на обстрел на наводнени региони. Украинските управляващи споделиха, че трима души са били убити през вчерашния ден при съветски обстрел на лодки с евакуирани хора.

Зеленски заяви, че украинските избавителни екипи са евакуирали към 4000 поданици от засегнатите зони – в това число от региони на окупирания от Русия източен бряг на река Днепър.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР