Вече е избран изпълнител и дейностите по проекта ще започнат

...
Вече е избран изпълнител и дейностите по проекта ще започнат
Коментари Харесай

Община Несебър започва спешен ремонт на крайбрежната алея в Обзор

Вече е определен реализатор и дейностите по плана ще стартират в най-кратки периоди

Община Несебър стартира главен ремонт на крайбрежната алея в Обзор, с който освен ще обнови оборудването, само че и ще реновира канализацията. Алеята бе развалена поради неприятните метеорологични условия в последните дни и по отношение на това от администрацията неотложно лимитират придвижването на пешеходци и започват ремонта, който по този начин или другояче е залегнал в финансовата стратегия на Несебър.

При направена от Общината инспекция е открита построена нелегално буна, която съгласно специалисти, е причина за пренасочване силата на вълната към срутилия се в резултат на дългогодишните процеси  сектор. Предстои сезиране на виновните държавни институции по отношение на разпоредбите за употреба на концесионната зона на плажа и жестоко неспазване на ограниченията  за  нахлуване на тежка строителна техника по крайбрежната алея.

Строително-ремонтните действия, които следва да стартират  по алеята, са залегнали в финансовата стратегия на общината и по тях се работи редовно и методично съгласно заложените в плана стадии.
За идния главен ремонт на крайбрежната алея с канализационен колектор  Ф 500 в Обзор към този момент е определен реализатор и строителните действия ще стартират в най-кратки периоди. Предвижда се изграждане   на нова подпорна стена. Необходимостта от унищожаване на остарялото подпорно оборудване е разследване от неколкократните повреди, пропадания, сривания, както и от прекосяването на тежка машинизация по алеята. Предвижда се и реорганизация на алейното осветяване, нов защитен парапет и замяна на съществуващата настилка.

Средствата са обезпечени от бюджета на Община Несебър.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР