Вече близо денонощие, след като новината за смъртта на руския

...
Вече близо денонощие, след като новината за смъртта на руския
Коментари Харесай

Българското Външно министерство втори ден мълчи за смъртта на Алексей Навални

Вече близо денонощие, откакто новината за гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални обиколи света, българското Министерство на външните работи няма публична позиция.

До момента единствената реакция на Министерство на външните работи, която оттова са сметнали за задоволителна, е да споделят обява на отрасловия министър Мария Габриел в обществената мрежа Х. За сметка на това обаче употребяват интензивно платформата, с цел да осведомят интернет потребителите за всяка среща на Габриел, която се намира в Мюнхен за най-големия дипломатически конгрес за защита.

" Дълбоко смутена от гибелта на Алексей. Той се бореше за независимост, защитаваше демократичните полезности и прояви забележителна храброст. Изказвам откровените си съболезнования на фамилията и приятелите му ", написа нищожно Габриел в петък следобяд и профилът на Министерство на външните работи препубликува тези фрази.

Deeply distraught to learn about the death of Alexei.

He fought for freedom, defended democratic values, and demonstrated remarkable courage.

I extend my sincere condolences to his family &friends.
— Mariya Gabriel (@GabrielMariya)
Позицията на Габриел, в която - както се вижда, няма нито дума срещу режима на Владимир Путин и дейностите му довели до гибелта на опозиционера Навални, който беше политически пандизчия, и неналичието на публична позиция на министерството, което води, идва на фона на породилия се спор сред ГЕРБ и ПП-ДБ за това какъв да е министър на външните работи след ротацията.

Борисов първо изиска Габриел да остане и да съвместява Министерство на външните работи с премиерския пост. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков настоя министър да е актуалният министър председател Николай Денков. Сред ротацията той би трябваво да е и вицепремиер, какъвто е Габриел в този момент. Ден по-късно Борисов склони да е трети човек, само че от ГЕРБ, като при положение на недоразумение позволи и провеждането на нови избори.

Движение за права и свободи - в лицето на ръководителя на парламентарната група и глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски - отбрани позицията на Борисов и загатна, че България сега има най-хубавият външен министър.

В петък министър председателят Николай Денков дефинира Алексей Навални като " знак на битката против диктатурата в Русия ".

" Тъжно е и демонстрира за какво е значимо да ценим какво значи демокрацията. Много постоянно хората споделят: " Ама за какво толкоз разнообразни отзиви, объркваме се ". Трябва да си представим, че има и различен свят и този свят е този, в който никой не може да споделя свободно какво мисли с изключение на този, който е най-отгоре. И в случай че кажеш нещо друго могат да те пратят в Северна колония. Не би трябвало да забравяме това, тъй като то се е случвало и в нашата страна ", съобщи Денков.

Липсата на позиция на българското Министерство на външните работи идва и фона на това, че водачите в целия цивилизован свят от Съединени американски щати, през цяла Европа, и български политици - даже партийният водач на Габриел - Бойко Борисов, осъдиха гибелта на Навални, нарекоха я недвусмислено ликвидиране, за което е виновен Путин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР