Вече 17 държави, с които имаме дипломатически отношения, потвърдиха, че

...
Вече 17 държави, с които имаме дипломатически отношения, потвърдиха, че
Коментари Харесай

Вече 17 държави признават изтекли български лични документи

Вече 17 страни, с които имаме дипломатически връзки, потвърдиха, че в изискванията на пандемията от ковид ще признават и пропущат на излизане от територията им български жители с изтекли персонални документи в интервала 13 март - 31 октомври 2020 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Тази седмица това са удостоверили Нидерландия, Германия, Унгария, Полша и Грузия. Преди това единодушие да пропущат жителите с изтекли документи към този момент показаха Австрия, Англия, Гърция, Ирландия, Катар, Норвегия, Словакия, Турция, Франция, Хърватия, Чехия, Черна гора. Други 6 страни все още признават със специфични условия или със специфични периоди изтекли български персонални документи - Словения, Португалия, Босна и Херцеговина, както и Иран, Индонезия и Нигерия.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства желаеха от страните, в които са упълномощени, по изключение да позволяват на българските жители да се прибират в България, даже в случай че документите им за идентичност са изтекли, напомнят от пресцентъра на Министерство на външните работи. България реципрочно ще пропуща техните жители с изтекли документи.

Сънародниците ни с изтекли персонални документи, които се намират в страна, която не ги признава, могат да се завърнат в България с публикуван от съответната ни консулска работа краткотраен паспорт.

Тези български жители, които нямат опция да се завърнат в страната ни и имат незабавна и обоснована нужда от възобновяване на изтеклите си персонални документи, могат да подадат заявление за възобновяване, като авансово си запишат час в съответната ни консулска работа.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 825 25 40 141 Света 2 206 535 25 227 148 662 558 437 Заразени* Нови Починали България 825 25 40 Света 2 206 535 25 227 148 662
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР