Вече 12-та година се провежда фестивалът на поп и рок

...
Вече 12-та година се провежда фестивалът на поп и рок
Коментари Харесай

ХII-тият фестивал за поп и рок музика София подкрепя жените с репродуктивни проблеми

Вече 12-та година се организира фестивалът на поп и рок музика. В него вземат участие доста български известни и млади създатели на музика и текстове, както и реализатори. Тази година, както по традиция, той се организира в зала 1 на НДК.  

" Селекционната комисия избра 13 финални песни, в които имаше наличие на изпълнили и създатели от цялата страна. Това демонстрира и националния темперамент на фестивала. Имаше както доста млади реализатори, по този начин и представители на по-зрялото потомство – Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, следното потомство – Коцето Калки. Участват пет рок групи, измежду които " Атлас “, " Рок сешън “ и други. Журито по един обичаен остарял метод посредством гласоподаване онлайн избра песните, които взеха 1-ва, 2-ра и 3-та премия. Сега се чака да стане ясна и премията на публиката. Призовавам всички фенове на самостоятелната българска музика, с цел да чуят 13 доста хубави български песни, които ще обогатят националния ефир “, описа в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Пейо Пеев, създател на група " Спринт “. 

Зрителите могат да изберат своя любимец като гласоподават с SMS на номер 17 777. Средствата са в интерес на Националната благотворителна акция " Нека бъдем по-добри “ и осведомителната акция в поддръжка на дами с репродуктивни проблеми под надпис " Да сверим биологичния си часовник “. 

Галя Георгиева, която също е част от екипа, описа повече за акцията: " Каузата на фестивала го прави доста друг. Освен за творчество и българска музика, той е отдаден и на идеята " Нека бъдем по-добри “. През годините тя е била отдадена на разнообразни акции на Столична община. От няколко години тя е и в поддръжка на дами с репродуктивни проблеми. “ 

12-тият фестивал за поп и рок музика " София “ 2022 се реализира с поддръжката на Столична община. Ще бъде излъчен тази събота по Канал 1 на Българската национална телевизия в 15 часа.  

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР