Вдигането на таксите и премахването на възможността да се получат

...
Вдигането на таксите и премахването на възможността да се получат
Коментари Харесай

Български младежи преосмислят намерението си да следват във Великобритания

Вдигането на таксите и премахването на опцията да се получат студентски заеми провокира отрицателни реакции измежду доста от гимназистите у нас.

Англия е най-желаната дестинация за българските кандидат-студенти, решили да учат в чужбина през последните години.
Драстично се усилват студентските такси на Острова Новите правила ще трансформират отношението към една от най-желаните просветителни дестинации
Николай е предстоящ претендент – студент. Иска да учи графичен дизайн във Англия, само че нарастването в цените и прекъсването на студентските заеми съществено го разколебават.

" Аз мислех да аплайвам в Лондон с изобразяване, обаче цените скачат прекомерно доста и няма да мога да си го разреша. Ще се наложи да остана в България, само че доста желаех да отида там ", споделя Иван.

Кандидат - студентите ще се постанова сами да намират средства за таксите за обучение и прехрана. В допълнение, ще би трябвало да подават декларация за новата Схема за уседналост, с цел да могат да обитават в страната.

" Сега нещата напълно се трансформират чака се към 60% от тези бъдещи студенти да намерят друга дестинация за своето образование ", изяснява Благовеста Адамова, съветник в организация за кандидатстване в чужбина.

Снимка: btvnovinite.bg

Алтернативите в Европа нямат толкоз огромно многообразие от специалности, изучавани на британски език.
Заради Брекзит: Три пъти по-високи такси за европейските студенти от идната година Те няма да могат да разчитат на преференциални студентски заеми
Според консултанта в границите на Европа има разнообразни разновидности. " Останалите европейски страни оферират разнообразни благоприятни условия като огромните печеливши в тази ситуация са република Ирландия и Холандия защото там има максимален брой стратегии на британски език ", показва Благовеста Адамова.

Експертите обаче не се наемат да предвиждат дали ползата към тези страни няма да докара до повишени критерии за банкет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР