Вдигането на ограниченията за пътуване в Европейския съюз (ЕС) трябва

...
Вдигането на ограниченията за пътуване в Европейския съюз (ЕС) трябва
Коментари Харесай

Екатерина Захариева и външни министри от ЕС обсъдиха как да се облекчат пътуванията

Вдигането на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейския съюз (ЕС) би трябвало да стане координирано и в сходство с Пакета за туризма и превоза на Европейската комисия (ЕК ). Това акцентира министъра на външните работи Екатерина Захариева по време на видеоконферентна среща, проведена от Германия с присъединяване на външни министри и високопоставени дипломатически представители от 13 страни в Европейски Съюз и отдадена на възобновяване на безвредното свободно пътешестване в Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

България е приела строги правила за обезпечаване на сигурността на туристическия бранш , който съставлява близо 13% от българската стопанска система и към 11% от заетостта в страната, съобщи Екатерина Захариева. От 1 юни в България са добре пристигнали туристи от 28 страни – членки на Европейски Съюз и Шенгенското пространство, които не подлежат на 14-дневна карантина, и от още 8, които би трябвало да преминат карантинен интервал. Външният ни министър посочи, че обстановката в България по отношение на разпространяването на ковид е постоянна като сега сме една от най-сигурните туристически дестинации.
 
Участниците в срещата разискаха последователното повдигане на ограничаващите ограничения в съответните страни и се договориха, че туристическите действия ще изискват виновен метод , който включва тясна съгласуваност сред европейските сътрудници. Сигурността и здравето на жителите през летния сезон би трябвало да бъдат обезпечени. Възстановяването на свободата на придвижване в ЕС  би трябвало да регистрира обстановката с COVID-19 във всяка страна и не бива  да вреди на напъните да се оправим с пандемията.
 
Предпоставки за анулация на формалните предизвестия против пътешестване са ниско равнище на инфекции в страните на генезис и последна дестинация , както и съответни ограничения, подхванати в региона на контрола на инфекциите и опазването на здравето, изключително в туризма и пътуванията въз основа на рекомендациите на Европейска комисия по туризъм и превоз от 13 май 2020 година
 
Срещата се състоя по самодейност на външния министър на Германия Хайко Маас. В нея участваха външните министри и на Австрия, Кипър, Испания, Хърватия, Гърция, Италия, Малта, Нидерландия, Словения, както и заместник-министри на външните работи на Франция и Португалия. Това е втората сходна видеоконферентна среща, проведена от Германия за разискване на обстановката с ограничаващите ограничения за пътуванията в Европейски Съюз. Първата се състоя на 18 май във връзка показания от Европейската комисия Пакет за туризма и превоза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР