Вчера в Бургас започна международният турнир по художествена гимнастика за

...
Вчера в Бургас започна международният турнир по художествена гимнастика за
Коментари Харесай

Драганова, Пекова и Брезалиева се класираха за финал на “Жулиета Шишманова”

Вчера в Бургас стартира интернационалният шампионат по художествена гимнастика за приз " Жулиета Шишманова ". Организатори са СКХГ " Черноморец " Бургас, Община Бургас иБългарска Федерация Художествена ГимнастикаТова е първият интернационален шампионат по художествена гимнастика, съгласуван с условията на ФИГ.

При дамите България е показана от Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова и Йоанна Николова. При девойките - от отбор девойки и самостоятелните състезателки Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Валерия Ватова, Стилияна Николова, Никол Атанасова.
При дамите за финала на обръч се класира Вая Драганова с оценка от 18.450, а на топка - Лъчезара Пекова с оценка от 17.550. При девойките на финалите на въже и обръч се класира Ева Брезалиева, която получи оценка от 15.700 на въже и 15.950 на топка. И при девойките и при дамите за финалите се класират по една от страна. При ансамблите - девойки има три тима, като първи в класирането е Италия, втори България и трети е ансамбълът на Чили. Нашишт отбор получи оценки от 17.100 на 5 обръча и 14.500 с 5 ленти. В неделя са финалите, а през днешния ден са осъществяванията на самостоятелното с бухалки и лента.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР