Вчера, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст почина една от

...
Вчера, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст почина една от
Коментари Харесай

Сбогуваме се със Симеон Варчев в четвъртък

Вчера, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст умря една от иконите в българското баскетболно треньорство Симеон Варчев. Погребението на придобилия статут на патриарх на варненския баскетбол експерт ще е в четвъртък. Той ще бъде изпратен за финален път в 12:30 в Централен гробищен парк в Морската столица.
Преди това, от 9:30 до 11:30, всички опечалени ще могат да си кажат последно довиждане с някогашния народен селекционер в зала " Христо Борисов ".

Симеон Варчев ще остане в най-епичните и значими страници от историята освен като съвършен баскетболен експерт, а най-много като безрезервен човек. Дори единствено една част от делото му е задоволителна за спортната горделивост на България. Той е откривателят и основателят на десетки баскетболни гении, измежду които Георги Глушков и Тодор Стойков, Деян и Калоян Иванови и доста други.
„ Загубих аставник, треньор, другар, приятел. Докато бях в Ямбол. Много ми е тежко. Огромна загуба. Не единствено за мен, а и за баскетбола. Голяма загуба за баскетбола в България, за варненския баскетбол. Бил е образец за доста. Истинска Икона. Пример за подражателство за професионализъм. Можеше още. Рано си отиде”, показа потопен в горест президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР