Вчера си отиде 17-ият поред управител на НЗОК. За 17

...
Вчера си отиде 17-ият поред управител на НЗОК. За 17
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Отдавна настояваме да се върне старият модел на управление на НЗОК

Вчера си отиде 17-ият подред шеф на НЗОК. За 17 години и малко от горната страна си отива 17-и шеф, който очевидно не може да се оправи със системата. Ние считаме че това, което се случва в опазването на здравето е симптоматично, управническите решения, които са вземани през тези години са неправилни, положението на системата - споделят и пациентите, и работещите в нея - демонстрира, че би трябвало да се проведат съществени промени. Това разяснява депутатът от Движение за права и свободи и заместник-председател на Народно събрание НИгяр Джафрер в " Денят стартира ".

Движение за права и свободи постоянно е упорствало за промяна, за смяна на здравно-осигурителния модел, изясни още тя.
Нигяр Джафер, Движение за права и свободи: Ние считаме, че казусът не е в персоните. Сега е проф. Плочев, след още време най-вероятно ще бъде друго име.
Ние считаме, че този модел на здравно обезпечаване е изчерпал своя капацитет, разяснява Джафер и добави, че ръководещите най-сетне би трябвало да показват ясна визия какво ще подхващат.

Според нея смяна в системата би подобрила здравеопазваопазване - в противоположен случай ще се приказва за все по-задълбочаващите се проблеми.

Отдавна настояваме да се върне остарелия модел на ръководство на НЗОК, изясни Джафер.
Нигяр Джафер, Движение за права и свободи: До 2010 година там имаше общо заседание с необятно посланичество, Управителен съвет и един Контролен съвет. 2010 година се вкара смяната, при което всичко това се сля в един Надзорен съвет, който на практика се назначава. Касата е одържавена, администрирането надви над всичко, което беше заложено като концепция за здравно-осигурителен модел. Ето за какво ние настояваме да се върне остарелият метод на избор на шеф на НЗОК, още повече, че Народно събрание се проваля в тези избори.
ГЕРБ би трябвало да се замислят върху тези оферти, разяснява тя.

 Парламентът освободи шефа на НЗОК проф. Камен Плочев Парламентът освободи шефа на НЗОК проф. Камен Плочев
Парламентът приключи предварително мандата на шефа на Националната здравноосигурителна сподели (НЗОК) проф. Камен Плочев. Решението беше гласувано със...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР