Вчера проливни валежи - около 113 л/кв. м за една

...
Вчера проливни валежи - около 113 л/кв. м за една
Коментари Харесай

Код За Опасно Време В България! Пред Стъписаните Погледи Прелялата Река Влачи Кола! Вижте Видео

Вчера проливни превалявания - към 113 л/кв. м за една нощ, извадиха реките Черна и Бяла от коритата в Смолян и наводниха града. Огромно количество дъжд се изсипа и в Съединение. Улиците бяха като реки, залети са дворове, изби и приземните етажи.

През нощта са отводнявани дворове, получени са към 23 сигнала за помощ, изясни кметът на Съединение Атанас Балкански. По думите му, хората са обезверени и разочаровани, и при всички положения ще търсят метод за обезщетение посредством държавна помощ.

Седем коли в Пловдив пострадаха при пороя, откакто върху тях се стовариха изгнили дървета.

Река Чая преля при Катуница и бе оповестено бедствено състояние в Община Садово. След като реката скъса насипи на две меса са залети стотици декари обработваеми земи. Общинският път е залят, а полицейски патрули наблюдават да не се минава в региона. През нощта спря да вали за малко, само че сутринта още веднъж стартира.

Бедстват и Смолян, и Чепеларе. Свлачище затвори основния път Смолян-Пловдив. Южната част на Съединение също е под вода.

Според живеещите в Смолян с изключение на огромното количество дъжд проблем е, че деретата са затрупани с отпадъчен материал от сечищата, а шахтите са запълнени.

Заместник-областният шеф Адриан Петров уточни, че не е имало сигнали за бедстващи хора и през днешния ден продължава превъзмогването на вредите и търсенето на аргументите.

Заради циклона " Нефели " синоптиците и през днешния ден чакат преваляванията от юг-югозапад още веднъж да се засилват, като на доста места ще са обилни по количество. Обявен е оранжев код за рисково време на територията за съвсем цялата страна. Очакваното количество дъжд на множеството места е до 50 литра на квадратен метър. Единственото изключение е област Видин, където е в действие жълт код.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР