Вчера премиерът ясно заяви, че България е НАТО и ЕС.

...
Вчера премиерът ясно заяви, че България е НАТО и ЕС.
Коментари Харесай

Прокопиев: Путин вече използва най-страшното си оръжие


Вчера министър председателят ясно съобщи, че България е НАТО и Европейски Съюз. Ние нямаме различен избор, с изключение на да вземем ясна позиция и да я подсилим в границите на тези два съюза. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV издателят и бизнесмен Иво Прокопиев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2668
,,Освен войната в Украйна, напълно ясно си проличава и икономическата война, която води светът към криза. От тази позиция е значимо до каква степен Китай ще остане до Русия или ще продължи да съблюдава дистанция``, добави той.

По думите му Русия е огромна военна мощ, само че не е толкоз мощна стопанска система, заради което тя не може да разстрои международната стопанска система, само че Китай може да го направи, в случай че се включи в спора в Украйна.

Ако Китай влезе в спора, ще настъпи доста тежка икономическа рецесия. Ще се прекъсне веригата на доставки в стопанската система, като да вземем за пример в областта на строителството и автомобилната промишленост, предизвести Прокопиев.

За разлика от действителната война, която се води в Украйна, икономическата е международна и бомбите гърмят при най-слабите звена и първите жертви ще бъдат бедните страни в Африка. Това беше най-страшното оръжие на Путин, което той към този момент употребява – да провокира международна криза, уточни още издателят.

По отношение на парите от Плана за възстановянане Прокопиев посочи, че те би трябвало да бъдат усвоени, а не вложени.

Парите би трябвало да бъдат ориентирани към компаниите и семействата, които да подобрят своята енергийна успеваемост, само че на спортен конкурентен принцип, изясни в умозаключение Иво Прокопиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР