Вчера петролът възобнови ръста си след корекция, връщайки се към

...
Вчера петролът възобнови ръста си след корекция, връщайки се към
Коментари Харесай

След 5-месечен максимум петролът стартира с поевтиняване


Вчера петролът възобнови растежа си след промяна, връщайки се към 5-месечният си най-много. Петролният пазар резервира подема си и след публикуването на данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, сочещи забележителен растеж на запасите от нефт и при спад на запасите от бензин.

Според данните от търговията на 10 април цената на юнския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 1,12 $ или с 4,59 %, като доближи равнището от 71,73 $ за барел, което е и най-високото равнище от 7 ноември предходната година.

Фючърсът за месец май за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) нарастна с 0,63 $ или с 0,98 % - до 64,61 $ за барел, което е най-високото равнище от 31 октомври.

Тази заран петролът започва с намаляване. Стойността на юнския контракт за Brent на лондонската борса ICE Futures се търгивя при цена от 71,46 $ за барели или с 0,27 $ под цената при затварянето.

Фючърсът за WTI за месец май при търговията на NYMEX поевтинява с 0,3 $ – до 64,31 $ за барел.

Според данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт в страната се усилват през предходната седмица със 7,03 млн. барела. Резервите от бензин пък понижават със 7,1 млн. барела, а на дестилати – със 116 хиляди барела.

Наблюдателите разясняват, че на петролния пазар ще му бъде доста мъчно да продължи да пораства, поради значителното покачване на цените от началото на годината. В същото време би трябвало да напомним, че страните от ОПЕК през месец март са лимитирали добива спрямо февруари с 534 хиляди барела дневно – до 30,02 млн. барела дневно, както сочат данните от доклада на картела оповестен в сряда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР