Малко под 2 млн. лева е размерът на вноската за

...
Малко под 2 млн. лева е размерът на вноската за
Коментари Харесай

Близо 2 млн. лв. трябва да внесе Лукойл за април за ползването на суров нефт от Русия

Малко под 2 млн. лв. е размерът на вноската за месец април 2024 година, която се внася в държавния бюджет от фирмите у нас, които работят с съветски недопечен петрол. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ).

Съгласно член 1 от влезлия в действие през ноември 2023 година Закон за компенсиране на разноските на потребителите за превоз производителите на нефтопродукти от недопечен петрол от Русия са задължени да заплащат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. Конкретната сума се дефинира от министъра на стопанската система и промишлеността в период до 15-то число на настоящия месец по регламентирана в закона формула.
 Близо 3.4 млн. лева би трябвало да внесе
Близо 3.4 млн. лева би трябвало да внесе " Лукойл " за март месец

Вноската се дефинира ежемесечно със заповед на министъра на стопанската система

Размерът на вноската за април 2024 година е 1 997 271 лева Той е избрана със заповед отрасловия министър в служебния кабинет Петко Николов.

В изчислението е употребена средномесечната цена за месец април 2024 година на недопечен петрол вид " Брент " на база статистически Administration for Europe Brent Spot Price FOB (Dollars per Barrel), както следва: 89.940 щатски $ за барел.

Взете е поради и средномесечната с генезис от Русия или изнесен от Русия на база Решение (ОВППС) 2022/2369 на Съвета на Европейски Съюз от 3 декември 2022 година за изменение на Решение 2014/512/ОВППС по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, както следва: 60 щатски $ за барел.

Стойността на вноската в лв. е изчислена при.

Вноската е върху нефтопродукти, създадени на територията на Република България от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия за месец април 2024 година за количеството литра нефтопродукти с код по КН 27 10, изведени от данъчен склад за месец април 2024 година, създадени от петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, по подадени данни от Агенция " Митници ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР