Вчера Министерството на образованието и науката официално представи анализа на

...
Вчера Министерството на образованието и науката официално представи анализа на
Коментари Харесай

Седмокласниците от ППМГ-Враца - шести в страната по БЕЛ

Вчера Министерството на образованието и науката публично показа разбора на резултатите от извършеното национално външно оценяване след 7 клас. Сред учебните заведения с най-високи достижения по български език и литература, седмокласниците на ППМГ Враца се подредиха на 6-то място с 86,84 т.
Изключително висок е и резултатът на випуска по математика 73,61 т., който е с 40 точки над междинния за страната (33,62 т.).
Тези достижения не са изненада, защото през образователната година учениците от седми клас демонстрираха извънредно високи резултати на национални олимпиади, надпревари и състезания.
Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова показаха гимназията на националната олимпиада по български език и литература, като заеха надлежно 4-то, 6-то, 11-то и 23-то място.
Ема Дилова се класира на 2-ро място на Националния кръг на олимпиадата по астрономия с оценка Отличен 6.00.
Математиците донесоха 1 златен, 2 сребърни и 6 бронзови медала от Международния шампионат „ Математика без граници “, бяха в челната тройка на „ Черноризец Храбър “, „ Иван Салабашев “, Коледно математическо съревнование, Великденско математическо съревнование, Европейско кенгуру.
С цялостно отличие през трите години на главно обучение се поздравиха 17 възпитаници, които получиха плакети за издигане престижа на гимназията.
Високите резултати са разследване от основаната в учебното заведение новаторска софтуерна и междупредметна система, както и от напъните на квалифицираните, всеотдайни и можещи учители, които сътвориха положителна, разрастваща се и градивна среда. Гимназията се гордее с съвършена софтуерна и модерна реалнофункционираща материално-техническа база, която е причина за нови триумфи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР