Вчера госпожа Нинова съобщи, че само двама или трима депутати

...
Вчера госпожа Нинова съобщи, че само двама или трима депутати
Коментари Харесай

От ГЕРБ твърдят, че Нинова забранила на съпартийци да говорят по аферата Ало, Банов съм

Вчера госпожа Нинова заяви, че единствено двама или трима депутати от Българска социалистическа партия са осведомени със случая и материалите. На всички останали сътрудници им е безусловно неразрешено да приказват по тематиката . Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Мануил Манев в ефира на Нова телевизия по тематиката с аферата " Ало, Банов съм ".
Говорят се едни нелепости в ефир, след това някой би трябвало да ги оборва. Прокуратурата се самосезира незабавно и стартира инспекция, защото изнудването е закононарушение по Наказателния кодекс, разяснява още Манов.
Всичко е тествано от нашите специалисти , съобщи Александър Симов от Българска социалистическа партия. По думите му има задоволително учредения да се счита, че е налице актът " Корупция ". Не мога да кажа каква е облагата на Банов, тъй като няма по какъв начин да го потвърдя. Според мен коментарът на Банов, че има опит за монтаж, е опит за оправдание . Очевидно имаме доверие на източника на записа, уточни още Симов.
С господин Банов и с всички лица от Министерството на културата съм водил голям брой диалози, само че аз нямам спомен да сме провеждали подобен диалог (за опрощаване на наказателна клауза - бел. ред.), съобщи инж. Драгомир Драганов, началник на плана на Ларгото. С господин Банов сме провеждали оперативки и с всички хора, които са имали някакво касателство по обекта, уточни още той.
Припомняме, че по-рано от сдружението отхвърлиха да са им опрощавани неустойки по плана " Антична Сердика ".
Поне 33 метода имаше този план да не стане и един-единствен да стане - да се хванем крепко и да го създадем, сподели инж. Росен Колелиев, шеф на компанията " Пътища и мостове ". Ние сме водили доста диалози и с господин Рашидов, и с господин Банов, че ние ще създадем, каквото би трябвало, с цел да приключим обекта. Ние сме дали на министерството акт за свършени работи и вместо те да ни бъдат платени, получихме правосъден иск за наказателна клауза , означи Колелиев.

Кирил Гератлиев, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация " Наука и обучение за образован напредък " в МОН, съобщи, че към този момент е подал сигнал в полицията против Ангел Ангелов, негов чиновник, който му е отправял закани. Той (Ангелов - бел. ред.) заплаши мен, оперативната стратегия и изпълнителната организация. Дали е водил записи на тази среща, не знам, само че и нямам терзания, уточни още Гератлиев. Всички следващи дейности водят до извода, който аз си върша, че господин Ангелов е неудовлетворен от решения, свързани с оперативната стратегия, разяснява специалистът в МОН.
Пред bTV в това време Гератлиев не изключи Ангелов да е работил тайно, с цел да попречи на европейски план, което би рефлектирало и върху държавното управление.

" Ангел Ангелов не е идвал непосредствено при мен, само че се държеше несъответстващо, само че не е заплашвал. Заплахите започнаха, откакто беше уволнен. Директни закани през трети хора, които ми споделяха, че щял да ме размаже, да ме съсипе " Това изясни и министърът на културата Боил Банов. Той беше безапелационен, че записът на Елена Йончева е манипулиран и добави, че няма да разяснява нещо, което е манипулирано .
" Защитеният очевидец е този безсрамник, това е лицето Ангел Ангелов, и съм сигурен, че Елена Йончева го знае. Ще ревизира дали това не е наказуемо ", сподели още министърът. Той добави, че не се е опитвал да замаже пропуск по градежа на Ларгото и посочи, че е замествал тогавашния министър Вежди Рашидов, който по това време е бил болен.
" Работил съм като вманиачен, тъй като не запознат съм строителство ", изясни още Банов.
На въпрос дали ще подаде оставка министърът отговори: " Оставката е постоянно, всеки министър е в оставка непрестанно ". " Чух се с премиера и той сподели: " Като излезе инспекцията, ще разсъждаваме ".

напомня, че съгласно изказванията на журналиста и представител на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева актуалният министър Боил Банов, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 година, е съдействал за опрощаването на към 700 000 лв. наказателна клауза на строителна компания, работила на втори и трети стадий на античния културен комплекс „ Сердика “, намиращ се в центъра на столицата. Фирмата е дължала неустойката поради забавяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР