Вчера експерти от район Средец“ са изготвили констативен протокол за

...
Вчера експерти от район Средец“ са изготвили констативен протокол за
Коментари Харесай

С огради изолират палатковия лагер, бранещ МОЧА. Започва проучване за премахването на паметника

Вчера специалисти от регион „ Средец “ са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска в София, разгласи във фейсбук кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

„ Вече е изпратен на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли “, уточни Трайков.

По неговите думи има уверението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно. „ За разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им “, добави районният кмет.

Трайчо Трайков написа още, че в писмо до дирекция „ Сигурност “ на Столична община е изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

На 9 август от „ Левицата! “ направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР