Вчера членът на Политбюро на ЦК на ККП и външен

...
Вчера членът на Политбюро на ЦК на ККП и външен
Коментари Харесай

Уан И: Винаги ще има „известен шум“ в китайско-американските отношения, но Китай не смята да му обръща прекалено внимание

Вчера членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър на Китай Уан И се срещна във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Преди срещата двамата се срещнаха за малко с кореспонденти.

Уан И сподели, че с това посещаване в Съединените щати той връща визитата на държавния секретар Блинкън в Китай през юни. Китай и Съединените щати са две огромни страни, които имат разлики и спорове между тях, само че в това време и значими общи ползи и провокации, които би трябвало да позволяват дружно. За тази цел Китай и Съединените щати се нуждаят от разговор. Те освен би трябвало да възобновят разговора, само че и той да бъде изчерпателен и изчерпателен и да помогне страните да реализират взаимно съгласие, да понижат недоразуменията и неправилните преценки, да се стремят към разширение на консенсуса и реализиране на взаимноизгодно съдействие. Необходими са дейности, които да спрат утежняването на китайско-американските връзки и оказват помощ за тяхното стабилизиране, тъй че те да се върнат на пътя на постоянното и стабилно развиване допустимо най-скоро, сподели Уан И.

Според външния министър, постоянно ще има „ прочут звук “ в китайско-американските връзки, само че Китай не счита да му обръща прекомерно внимание, защото има вяра, че „ критерият за преценка на вярното и неверното не е кой има по-силни мускули и по-висок глас, а дали следва договореностите, залегнали в трите взаимни китайско-американски официални съобщения и дали работи в сходство с интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР