Вчера, 31 март, беше де факто първата истински пролетна събота.

...
Вчера, 31 март, беше де факто първата истински пролетна събота.
Коментари Харесай

Фукнята на мотористите - не в центъра на София

Вчера, 31 март, беше де факто първата същински пролетна събота. Ден, в който най-сетне да излезеш по пай ръкав на открито. Ден, в който да се порадваш на слънцето, да се разходиш, да посъбудиш към момента дремещото си тяло с малко спорт – изобщо да си спомниш за какво е хубаво да си жив.
Точно в този ден обаче към 1000 души и тяхното наслаждение се оказаха по-важни, в сравнение с това на останалите поданици на най-пренаселения град в България – София. Точно в този ден, тъкмо по обяд, стотици мотористи бяха позволени да преминат в центъра на града, създавайки запушване – такова като в най-натоварените делнични дни. Точно в този ден, който сигурно беше чакан от мнозина като опция да изхвърлят от душата си напрежението на изпълнените напрегнато делници – в този ден беше насъбрано още напрежение. Онова, гадното напрежение, което ни гони и завладява във всеки " задръстен " работен ден.
Сподели с товите другари

Уважаеми мотористи, мотоциклетисти, моторетки и всевъзможни хвъртолетки на две колела. Когато празнувате разкриване на сезон, вашето място НЕ Е в центъра на най-големия град в България. Вашето място е там, където Вашето наслаждение няма да пречи на удоволствието на другите. В България към момента има задоволително оживяла пътна републиканска мрежа, по която да карате. Все още има задоволително огромни поляни, където да се съберете. Но очевидно има и все по-малко ум, с цел да го сторите.
И в тази ситуация не упреквам толкоз Вас, феновете на две колела. Защото Вие сте получили позволение да се изфукате в центъра на София. А това позволение някой Ви го е дал – някой с мозък като на една гъска! Този някой, който толкоз години с " богатства " усмивка прикрива множеството срамни проблеми на София. Усмивка, която става все по-крива...
Защото в този момент мотошествието провокира всеобщо непоносимост. Изкара псувни и нерви на бял свят – в първия същински пролетен ден. И подсети за следващ път, че в България удоволствието и кефа на едни постоянно идват за сметка на други.
п.п. Уважаемите мотористи дано не съпоставят блокадата на София, която спретнаха, с митингите за Пирин или даже ДАНСwithme. Тези митинги бяха и се организират в отбрана на дела, в отбрана на това да бъдем общество, което пази основите си и не разрешава да бъдат дефинитивно разрушени, с което да се превърнем в скотове! И в тези митинги има неосъзнатост – блокадите би трябвало да се вършат там, където биха засегнали виновниците изобщо да се стигне до митинг. Но откриването на сезона на две колела не е полезност, на която се крепи обществото, а е метод на живот, харесван и определен единствено от някои. Чудесно е, че тези някои имат развлечение, само че въобще не е отлично, че е за сметка на душевния мир на други!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР