Въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на Росита срещу

...
Въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на Росита срещу
Коментари Харесай

Росита в съда: Искам в болница, за да се лекувам

Въззивната апелативна инстанция остави без почитание жалбата на Росита против първичния арест и показа всички причини на първата правосъдна инстанция, определила най-тежката процесуална мярка за насила.

Припомняме, че в последния ден на март обвинената се пробвала да отнеме артикули за близо 100 лв., които скрила в дамската си чанта. Охраната на комерсиалния обект следила дейностите й и я спрели за инспекция. Росита се държала нападателно, блъскала чиновниците и направила опит да избяга. С помощта на клиент била арестувана до идването на органите на реда. Докато се опитвали да я отведат Росита траяла да буйства и предизвикала телесна щета на един от служителите на реда.

Защитата на обвинената и самата тя настояват, че все още на действието не е била съответна, не е проявявала експанзия и непринудено е върнала стоките, които е лишила. Както прокуратурата, по този начин и съдът намират, че в хода на следствените дейности следва обвиняването да се прецезира. Няма спор обаче, че събраните още в първите часове доказателства и свидетелства обосновават догатката, че Росита е съпричастна към незаконното действие. Нещо повече. Впечатляващо е правосъдното досие на обвинената, която е осъждана към този момент 23 пъти за идентични закононарушения. Месец след изтърпяването на следващата ефикасна присъда, Росита още веднъж е привлечена като обвинена и към този момент при изискванията на рисков рецидив. И въззивният съд цени тези обстоятелства като действителна заплаха младата жена да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение.

Обвиняемата изиска от съда да бъде настанена в болница, с цел да се лекува, само че пълномощия за това деяние имат проверяващият екип и прокуратурата.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява първичния арест на Росита Ш., разследвана по тази причина, че ограбила магазин за хранителни артикули при изискванията на рисков рецидив е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР