Възстановяването на сектора на авиокомпаниите става все по-осезаемо, особено за

...
Възстановяването на сектора на авиокомпаниите става все по-осезаемо, особено за
Коментари Харесай

Ryanair възстанови това лято 90% от полетите си през 2019 г.

Възстановяването на бранша на самолетните компании става все по-осезаемо, изключително за компании, които оперират на къси и междинни дистанции. Такъв е казусът с Ryanair, който след увеличение на маршрутите през лятото, затвори тази първа седмица на септември с оперативни данни, които надвишават 90% от полетите, осъществени през същите дати на 2019 година, предава eleconomista.es. 

Ирландската нискотарифна самолетна компания съгласно данните на Eurocontrol е една от фирмите, които доближават най-хубави резултати в края на лятото. По-конкретно, Ryanair е направил към 2300 ежедневни полета през последната седмица - цифра, която е едвам с 10% по-ниска от тази на същата дата през 2019 година Тези данни я нареждат като една от първите огромни самолетни компании в пътническия трафик, която е възстановила повече интервенции спрямо лятото на 2020 година

Добри резултати демонстрира и още една от нискотарифните компании в Европа - унгарската WizzAir, която извършва приблизително 660 дневни полета, както и Volotea - със приблизително към 300 дневни полета.

Данните за фирмите на къси и междинни дистанции не са сравними с фирмите на дълги дистанции, за които възобновяване ще би трябвало да изчака. В този смисъл да вземем за пример KLM е възстановила към 75% от полетите, които е изпълнявала през 2019 година Тази цифра е сходна на тази, посочена от Iberia или Qatar Airways през последните седмици. За Air France данните показват 65% възобновени полети, а Emirates съвсем достига 60%. За разлика от тях Air Europa все още не е съумяла да възвърне 50% от трафика от последната година преди пандемията.

Но не всичко е добра вест за Ryanair. Ирландската нискотарифна компания заяви за спиране на договарянията с Boeing за закупуване на нов пакет от 737 самолета MAX10, които бяха в употреба от 10 месеца вследствие на " разликата в цените " сред двете страни.

Авиокомпанията обаче продължава с друга предходна поръчка, посредством която ще получи повече от 200 самолета B737 Gamechanger през идващите 5 години, от 2021 до 2025 година С тези доставки флотът на компанията ще се усили до над 600 самолета с потенциал за транспортират повече от 200 милиона пасажери годишно. Тази цифра е задачата на компанията за 2026 година, сюжет, който тя се надява да реализира посредством органически напредък, без да се постанова да взе участие в процеса на консолидация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР