Възстановяването на Еврозоната от пандемията зависи в огромна степен от

...
Възстановяването на Еврозоната от пандемията зависи в огромна степен от
Коментари Харесай

ЕЦБ: Възстановяването на Еврозоната от пандемията зависи в огромна степен от фискалната политика

Възстановяването на Еврозоната от пандемията зависи в голяма степен от фискалната политика. Това съобщи основният икономист на Европейската централна банка по време на провеждащата се онлайн интернационална конференция по стопанска система Ambrosetti Forum съобщи Блумбърг.

„ От значително значение е фискалната политика да противодейства на пандемичния потрес върху приходите и индустриалния потенциал на компаниите, с цел да се подсигурява, че общите условия на търсенето предизвикват навременно възобновяване и поддържат вероятностите за средносрочен напредък посредством  публични вложения и промени “, съобщи Лейн.

„ Макроикономическата роля на фискалната политика е изключително преобладаваща при актуалните условия “, добави той.

Представителите на ЕЦБ демонстрират възходяща угриженост по отношение на бавното освобождение на паричната помощ по фонда за възобновяване на Европейския съюз в размер на 750 милиарда евро, както и безредната имунизационна акция в блока. Заради тези и други фактори ЕЦБ предвижда, че брутният вътрешен артикул на Еврозоната ще доближи нивото си от преди пандемията едвам в средата на 2022 година Съединени американски щати ще реализиран този резултат година по-рано.

„ Позволете ми да подчертая, че краткосрочните и дълготрайните стопански резултати са неразривно свързани, изключително при актуалните условия. Продължителният интервал на икономическа интензивност под оптималните равнища поврежда дълготрайния индустриален потенциал на стопанската система “, сподели още Лейн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР