Възстановяване на Руската империя е мотивът на Владимир Путин да

...
Възстановяване на Руската империя е мотивът на Владимир Путин да
Коментари Харесай

Доц. Огнян Минчев: Путин е влязъл в капан, от който няма излизане

" Възстановяване на Руската империя е претекстът на Владимир Путин да нахлуе в Украйна. Това значи запазване напълно и манифестиране на имперския съветски нрав, който не може да види по различен метод съществуването на Русия , с изключение на като непрестанно експанзираща империя със сигурна граница тази, която и от двете страни се пази от съветски бойци. Путин в продължение на 20 години ръководи на основата на прагматично възобновление на геополитическата роля на Русия и през днешния ден се ориентира към най-ретроградните причини - за какво Русия има право да подчинява други нации ". 

Това сподели пред БНР политологът доцент Огнян Минчев. 

Според него  Европа към момента има късмет, в случай че се сплоти и в случай че разбере, че би трябвало да се пази :  

" Европа е стопански доста по-мощна от Русия и  би могла да активизира запаси, които да пратят наглия великоимперски режим на Кремъл където му е мястото . Европа би трябвало да показва своята значителност във взаимоотношенията със своите сътрудници и най-много в тези със Съединени американски щати ". 

В предаването " Събота 150 " политологът акцентира, че  Путин не би могъл просто да отстъпи, тъй като би заявил края на своя режим

" Неговото премахване от тази позиция е въпрос на време и на механически средства, които ще бъдат подбрани.  Путин е влезнал в капан, от който няма излизане . Той може да се контракти, само че по метод, по който ще излезе с някакво лице от обстановката. Колкото повече време минава, колкото повече убийства на почтени украински жители се правят,  колкото повече се ожесточава този спор, толкоз по-малко шансове остават за Путин да направи крачка най-малко настрана ". 

По думите му Украйна се държи почтено, само че тя има потребност от помощ, с цел да удържи по-дълго време

" Колкото повече време удържи, толкоз повече се качват възможностите за това икономическите удари върху режима в Кремъл да са по-безмилостни и да пречупят този режим, с цел да го слагат в обстановка на договаряния, отстъпки, еластичност ". 

Доц. Минчев разяснява, че новата Студена война повтаря в някои връзки логиката на първата Студена война

" Реакциите на Китай по отношение на тази експанзия са повече от внимателни и много спорни. Все повече анализатори се сплотяват, че въпреки Китай да има изгода от едно партньорство с Русия, то Китай не е подготвен да заплати всяка цена за това партньорство . Това, което Русия прави в Украйна, може да докара до дълготрайни и съществени вреди за Китай, в случай че се остави да бъде замесен в експанзията против Украйна. Освен това тази експанзия затваря и търговски пътища за Китай ". 

Интервюто доц. Огнян Минчев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР