Възрастта на Омар Абдан, шофирал автобуса от катастрофата в Бургас,

...
Възрастта на Омар Абдан, шофирал автобуса от катастрофата в Бургас,
Коментари Харесай

Експерт: Очевидно Омар, карал буса в Бургас, не е на 15 години

Възрастта на Омар Абдан, карал рейса от злополуката в Бургас, при която починаха двама служители на реда, е в развой на изясняване.

Очаква се посредством Министерство на външните работи да бъде осъществена връзка с посолството на Сирия, с цел да бъдат изискани формалните му документи, в случай че има такива в страната. Това каза в ефира на ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Според специалиста по антитероризъм Славчо Велков сирийският жител, който опустоши бургаските служители на реда с рейс, цялостен с мигранти, не е на 15 години.

„ Очевидно Омар Мохамед Абдан не е на възраст 15 години, даже и по оценка на вторичните полови белези ”, твърди той.

По думите му причина за тромавата процедура по изясняване на действителната идентичност на мъжа, се дължи на това, че страната ни няма настоящо посолство в Сирия.

Светлан Кичиков е някогашен шеф на „ Гранична полиция ”. Според него фактът, че чиновниците на дирекцията са се пробвали да спрат нарушителите, и са подали сигнал към ОД на Министерство на вътрешните работи, значи, че има положително взаимоотношение сред институциите.

„ Нашето съдействие с Турция, която е страната, от където идват мигрантите, би трябвало да бъде засилено ”, безапелационен е експертът по интернационалните връзки Димитър Бечев. 

Двама чиновници на Първо районно ръководство към МВР-Бургас - Йордан Илиев, старши служител на реда в бранш " Охранителна полиция " и Атанас Градев, пълководец на поделение в бранш " Охранителна полиция " - загинаха рано сутринта на 25 август при осъществяване на служебния си дълг.

Полицаите са били в патрулен автомобил, с който създали опит да спрат рейс с мигранти в Бургас.

Автобусът е блъснал полицейската кола с висока скорост на кръговото кръстовище „ Трапезица “. От удара двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са починали.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР