Възрастна двойка украинци беше ограбена на централната жп гара в

...
Възрастна двойка украинци беше ограбена на централната жп гара в
Коментари Харесай

Орабиха възрастна двойка украинци на централната жп гара в Пловдив

Възрастна двойка украинци беше ограбена на централната жп гара в Пловдив, предава

Освен документи и персонални движимости, били откраднати и всичките им спестявания, които се намирали в тях в този миг. Въпреки че полицията съумяла да открие причинителя, сумата към момента не е върната на фамилията.

Откраднати са към 20 000 лева в разнообразни валути - евро, долари и левове, събирани няколко години . Веднага е подаден сигнал в полицията и с помощта на охранителните камери единствено два дни по-късно причинителят е арестуван. Чантата, в която била сумата, и персоналните движимости са върнати. Парите обаче са арестувани като доказателство.

„ Извикаха ни в полицията и ни споделиха: „ Вие погрешно сте показали сумата, която е била там. Ще ви върнем движимостите ” , изясни пострадалият украинец. „ За парите нищо не споделиха - нито сумата, нито по кое време ще ги върнат.

А какъв брой време мина към този момент? Парите ги има, а в този момент са в полицията. Страхуваме се, че няма да ни ги върнат, а това са всичките ни спестявания ”, добави дамата. От Районната прокуратура в Пловдив към този момент обясниха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Парите са арестувани поради противоречие в размера на сумата, посочена от фамилията, и открита в чантата. Нужни са още следствени дейности, които не е ясно какъв брой ще продължат.

От Фондация „ Жени за свят без война ” акцентират, че парите не са просто материално доказателство, а единственият източник на живот на пострадалите украинци. И молят: „ От наблюдаващия прокурор зависи той да реши тяхната орис. Той би трябвало да реши дали ще ги обрече на доста компликации, задържайки сумата, или ще ги върне ”, сподели Лидия Тиберова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР