Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на Националната здравноосигурителната

...
Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на Националната здравноосигурителната
Коментари Харесай

Възраждане“ номинира Тодор Хинов за управител на НЗОК

„ Възраждане “ номинира доктор Тодор Хинов за шеф на Националната здравноосигурителната каса (НЗОК), оповестиха от пресцентъра на партията.

Д-р Тодор Хинов е с над 40 години опит в  системата на опазването на здравето и в областта на ръководството на лечебни заведения, показват от „ Възраждане “. 

Той е с висше обучение, с образователно-квалификационна степен „ магистър " в Медицинска академия – София и е с добита здравна компетентност „ Анестезиология и реанимация " и с подготовка по „ Здравен мениджмънт " към Медицински университет в София, факултет по Обществено здраве. Има над 40 години професионален опит в системата на опазването на здравето и в областта на ръководството на лечебни заведения.  

Притежава спомагателни специализации по токсикология и термична контузия (Институт „ Пирогов " ), курс за лекторска активност по медико-биологични проблеми (Институт „ Пирогов " ), професионален документ по мениджмънт, маркетинг, управническо счетоводство и образование на Български лекарски съюз за управителни фрагменти на съсловните организации.

Народното събрание утвърди на 23 юни процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за шеф на НЗОК, както и за общественото им чуване в Комисията по опазване на здравето и процедурата по избора им от Народното събрание. Приемането на процедурни правила е по отношение на решението на Народното събрание от 13 януари т.г., с което мандатът на проф. доктор Петко Салчев като шеф на здравната каса беше предварително преустановен. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР