Възприемам позитивно нещата около карантината, под която съм заради COVID-19.

...
Възприемам позитивно нещата около карантината, под която съм заради COVID-19.
Коментари Харесай

Ути Бъчваров: Държавата да създава адекватни мерки, за да се изпълняват от хората

Възприемам положително нещата към карантината, под която съм поради COVID-19. Това сподели пред БГНЕС известният готвач Петър Бъчваров - Ути, водещ на кулинарното предаване „ Бързо, елементарно, вкусно ".

Разговаряме с Ути три дни преди приключване на карантината му, която съблюдава прецизно. Готвачът прикани управляващите да вкарват съответни ограничения, с цел да бъдат припознавани от хората и надлежно изпълнявани, тъй като към днешна дата има доста, които не звучат разумно.

„ Аз като един театрал съм афектиран, че в един аероплан могат да пътуват 200 души един до друг без никаква отдалеченост, а в театралната зала да не могат да се съберат повече хора. Все отново тя е доста по-голяма от един аероплан ", разяснява Бъчваров.

Попитан по какъв начин се усеща, топготвачът сподели, че се усеща доста добре и се радва, че изкарва болестта в най-леката ѝ форма.

„ В положително здраве ме намирате. Нямам температура. Единственият симптом, който ме наведе на това, че имам проблем, беше загубата на вкусовите ми чувства. Разбрах, че имам проблем когато, хапвайки чесън не усещах нищо, а жена ми ми направи забележка, че ще ми стане неприятно, тъй като към този момент ядях втора глава чесън ", върна се готвачът към деня, когато се усъмнил, че има някакъв проблем.

Ути добави, че той и брачната половинка му са под карантина, а двете му тригодишни деца са с негативен тест и също са при тях.

„ Тук също има дефекти от страна на страната. Тя не е споделила какво се прави следователно. Здравите деца на сиропиталище ли се дават, в фамилията ли остават? Това са все незнайни, които провокират неодобрение у хората и ги слагат в „ Параграф 22 ", проучва Бъчваров пробойните на страната във връзка с ограниченията.

Попитан кой му пазари, готвачът благодари на своите другари, които не оставят фамилията му без вкусотии.

Ути Бъчваров разкри, че откогато е под карантина е основал нова просвета на хранене.

„ Много значимо е човек по време на карантината да сътвори нова просвета на ежедневното наслаждение от храната. Въвел съм прецизен режим на хранене. Готвим по нещо забавно всеки ден. Превърнали сме готвенето в обред и нещо особено за нас. Всеки ден имаме тематика ", изясни той.

И добави, че през днешния ден тематиката е джолан и по този мотив от сутринта, в границите на 8 часа, в печката, на муден огън, на 120 градуса, се пече свински джолан в пушен сос с червен пипер и алено вино.
Ути Бъчваров изпрати до редакцията ни гореща фотография на джолана във фурната

Попитан дали непредвидената „ отмора " е спънала уговорките му, Бъчваров отговори, че е съумял да снима летните излъчвания преди да се болести.

На финала изрази вяра от 15 юли още веднъж да може да бъде измежду хората и да взе участие в празниците на градове, села и манастири със своята пътуваща кухня.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР