Възпитателката в детска градина Милена Иванова бе светкавично уволнена, след

...
Възпитателката в детска градина Милена Иванова бе светкавично уволнена, след
Коментари Харесай

Възпитателка удря и обижда деца в забавачка

Възпитателката в детска градина Милена Иванова бе стремително уволнена, откакто скрита камера в дрешката на дете я снимала по какъв начин дърпа и крещи на малчуганите. Видеото провокира същински скандал и стотици мнения в обществените мрежи единствено за часове. На записа се вижда боричкане и по какъв начин крещи на децата “тъпунгери ” и други обиди.

На всичко от горната страна от самото начало тя държи дълга пръчка, която застрашително размахва над главите на децата. Заедно с нея е още една възпитателка – Светла Петрова, която безмълвно следи крещящата и вбесена колежка. Действието се развива в детска градина “Брезичка ” в Бургас.
“Няма плесници, а пръчката – вършим танц на калушари с 21 пръчки. Това е мъжки танц и това е подготовка, дори се вижда на тв приемника по какъв начин децата гледат, ние демонстрираме стъпките. Това просто е казус ”, изясни Петрова, която е старши преподавател.

В градината нямало камери, само че очевидно някой от малчуганите се е оплакал вкъщи и родител решил да постави записващо устройство в жилетка на отрочето си.

От Районната прокуратура оповестиха, че стартира инспекция на случая. Ще бъдат рпазпитвани възпитателки в детската градина, както и родители на децата, с цел да се откри установени ли са пострадвания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от правосъден доктор и оплаквали ли са се малчуганите. Сезирана е и Агенцията за протекция на детето. В градината ще бъде извършен педагогичен съвет, ще има и среща с родителите.

Кметът Димитър Николов:
Няма да има безотговорност


“Ужасяващите фрагменти, които видях от детска градина “Брезичка ”, нямат потребност от инспекция! Всичко е ясно – безапелационна физическа и психическа експанзия над децата! Уволненията ще са факт още през днешния ден. Но както въпросната “учителка ”, по този начин и колежките й, които гледат безучастно експанзията, би трябвало да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за протекция на детето. Въпросната учителка даже ми е била препоръчана за награждаване от управлението на детската градина! Няма да има безотговорност, убеждавам ви! ”, разяснява през вчерашния ден кметът на Бургас Димитър Николов.

Одобрен план за видеонаблюдение

От общината оповестиха още, че от дълго време има утвърден план за видеонаблюдение в детското заведение и недоумяват за какво камери липсват.  Милена Иванова от шест години работела в забавачката. Тя съобщи, че имала персонални проблеми и по тази причина се държала по този начин с децата. Помоли за схващане и сподели, че съжалява. След като историята със скандалния клип загрубя, още рано сутринта тя изпратила майка си да подава оставката є. Това обаче било безсмислено, тъй като към този момент била уволнена. Сега я подхваща прокуратурата.
Константин Никитов, който сглобил скандалния клип, е декларирал, че суровите фрагменти били фрапантни. Докато правел клипът, даже плакал. Явно децата са се оплаквали и по тази причина се е стигнало до слагане на видеокамера, считат осведомени.

Ако тази жена има някакви проблеми, да се маха, а не на тормози децата ни, гневни са бургаските родители. Те упорстват и другите учителки, станали очевидец на издевателството да бъдат уволнени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР